Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food
Articol de Stefania Grigore, 10 aprilie 2017, 10:54
Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot suntem tentați să o gustăm. Puţine persoane cunosc adevărul despre modul în care sunt pregătite produsele atât de gustoase.
În primul rând, carnea pentru prepararea burgerilor este supusă congelării înainte de a ajunge în restaurant. Mâncarea trebuie consumată rapid.
Nu este o coincidență faptul că logo-urile și cutiile celor mai multe lanțuri de tip fast-food sunt în culorile roșu și galben. S-a demonstrat că aceste culori creează o dorință subconștientă de a mânca.
Personalul este instruit să nu folosească niciodată cuvântul „nu” în comunicarea cu clienții.
Băutura în pahar mare este de fapt băutură medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeași, doar că pur și simplu se adaugă mai multă gheață, în scopul de a mări volumul total.
Salatele consumate în acest tip de restaurante nu sunt sănătoase. Cauza este faptul că legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arăta proaspete mai mult timp.
Ouăle nu sunt tocmai ouă. Anumite sandwich-uri în care se pretinde că există ouă conţin de fapt un amestec de ou cu conservanți.
Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. După aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt în cea mai bună stare pentru a fi consumaţi.