Berea este mai eficientă decât paracetamolul în atenuarea durerii

Consumul a două halbe de bere ar fi un „medicament” mai eficient pentru atenuarea durerii decât paracetamolul, susţine un studiu realizat de cercetătorii londonezi de la Universitatea Greenwich, publicat în „The Journal of Pain”.
Cercetătorii au efectuat o meta-analiză bazată pe 18 studii existente, scrie tabloidul britanic „The Sun”. Ei au descoperit că două halbe de bere consumate zilnic sunt suficiente pentru a atenua durerile fizice (de cap, de stomac, etc.) cu 25%, mai mult decât paracetamolul. Consumul de bere permite organismului să-şi mărească ușor pragul de toleranță, și, prin urmare, „reduce moderat sau chiar mai mult intensitatea durerii”, detaliază specialiştii.

„Rezultatele obţinute sugerează că alcoolul este un analgezic eficient, care oferă reduceri semnificative clinic ale intensității durerii, fapt care ar putea explica abuzul de alcool în rândul celor care suferă de dureri persistente, în pofida potenţialelor consecințe pentru sănătate pe termen lung”, afirmă cercetătorii citaţi de „The Independent”.

Trevor Thompson, autorul principal al studiului, a declarat pentru „The Sun” că, după observațiile făcute, „alcoolul ar putea foarte bine să fie comparat cu medicamentele opioide, cum ar fi codeina” și că „efectul lui este mai puternic decât al paracetamolului”. Totuşi, specialiştii reamintesc că, având în vedere efectele negative ale alcoolului asupra sănătății, nu se recomandă utilizarea lui ca analgezic. Evident, paracetamolul rămâne pe scară largă câștigător în raportul beneficiu/risc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.