Festivalul ETNORAMA în Parcul Herăstrău
Articol de Stefania Grigore, 12 mai 2017, 09:37
Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a treia ediție a festivalului etniilor – Etnorama, în perioada 12 – 14 mai 2017, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.
Pentru al treilea an consecutiv, festivalul reunește unele dintre cele mai îndrăgile trupe autohtone și din străinătate, care vor aduce în centrul atenției ritmurile autentice și dansurile specifice comunităților etnice din România, un târg și expoziții cu obiecte și meșteșuguri ale etniilor din România sau ateliere creative pentru copii.
Spectacole și concerte
Pe scena din Parcul Herăstrău se vor auzi Dubioza Kolektiv, Subcarpați, Kiril Djaikovski, Domino, Mahala Rai Banda, Marius Mihalache Band, Fanfara Transilvania, White Mahala, programul artistic fiind completat de ansambluri ale minorităților și comunităților naționale din România, precum cea aromână, ucraineană, croată, romă, germană, slovacă, turco-tătară, sârbă, maghiară, italiană, greacă sau cea a rușilor lipoveni.
Târg și expoziții cu obiecte și meșteșuguri
Târgul și expozițiile cu obiecte și meșteșuguri ale etniilor vor fi deschise zilnic, între orele 10:00 – 22:00, oferind o paletă variată de obiecte, produse de uz gospodăresc, ornamente sau accesorii: aranjamente din pănușă, piele, ceramică, sticlă, lemn, săpunuri naturale, esențe, bijuterii. În zona gastronomică cei prezenți vor avea ocazia de a degusta mâncărurile tradiționale specifice comunităților etnice, printre care: cârnați nemțești, gulaș, baclava, turtă dulce, kurtos, halva, înghețată sau gofre.
De asemenea, pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat să descopere meșteșugurile diferitelor etnii prin intermediul demonstrațiilor de prelucrare a sticlei, sculptură în lemn, realizare de bijuterii și ornamente din pănușă, oferite de meșteri autentici, care cunosc tehnicile păstrate din generație în generație.
Ateliere pentru copii
Atelierele creative pentru copii se vor desfășura în fiecare zi, în intervalul 11:00 – 18:00 și îi vor încânta pe cei mici cu roata olarului, pictură pe obiecte din ceramică, țesături la război, ornamente realizate prin tehnica origami, obiecte decorative cu motive etnice realizate prin tehnica decupajului, sau costume populare în miniatură realizate din hârtie.
Intrarea la toate activitățile din cadrul festivalului Etnorama este gratuită.