Art Klett-un alt mod de a „învăța” împreună
Articol de cristina.toma, 18 iulie 2017, 10:29
Grupul Editorial Art și Klett Gruppe din Germania, detinător al 67 de companii în 15 tări, au semnat la începutul acestei săptămâni, la București, primul parteneriat exclusiv dintre o importantă editură românească și unul dintre cele mai mari grupuri editoriale educaționale din Europa. Semnarea acestui parteneriat a avut loc în prezența lui Philipp Haussmann din Germania, CEO Klett Gruppe, Bojan Vrtaç din Slovenia, CFO Klett Gruppe Europa de Est și Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art.
Semnarea parteneriatului dintre Grupul Editorial Art și Klett Gruppe aduce în România 125 de ani de experientă de pe cea mai mare piață de carte educațională din Europa, Germania, în conceperea și redactarea de manuale școlare și de materiale auxiliare educaționale. În următorii ani, noua editură creată în urma parteneriatului, Art Klett, își propune să devină o companie solidă, care să poată concura pentru titlul de principal producător de carte cu profil educațional din Sud-Estul Europei. Manualele și materialele auxiliare concepute în cadrul parteneriatului se adresează grupei de vârstă de la 6 la 18 ani – Clasele 0-XII -, fiind planificată extinderea și pe piața preșcolară. De asemenea, noua editură creată include în proiectele sale și dezvoltarea de manuale digitale europene, care să cuprindă peste 400 de aplicații multimedia. Manualele și materialele auxiliare vor fi realizate de autori români, precum și de autori străini, valorificând experiența europeană pe care Klett Gruppe o aduce în cadrul parteneriatului.
Philipp Hausmann CEO Klett Groupe a declarat că „Klett Gruppe este încântat că a găsit un partener inovator și serios în România. Impreună cu Grupul Editorial Art vom investi în tot ceea ce este necesar pentru ca profesorii și elevii să-și îndeplinească țelurile educaționale și să reusească: de la manuale în format print, la conținut digital și tehnologie”,
Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art. A declarat și el:
„Când am înființat editura, cu mai bine de 16 ani în urmă, am plecat la drum cu un tel și cu un credo. Țelul meu era să schimb fundamental felul în care copiii învată. Credeam cu tărie că nu există vreo limită în capacitatea unui copil de a invăța, dacă are la îndemână instrumentele potrivite, realizate cu pasiune și cu imaginație. Sunt foarte bucuros că am găsit un partener german puternic, care împărtășeste același țel și același credo cu care noi am pornit la drum.”.
La întrebarea „Ce ar avea de câștigat elevii dar și profesorii din România din toate acestea?” Dan Iacob a răspuns că vor avea acces la cele mai noi manuale și metode de învățare și predare în același timp cu elevii și profesorii din Europa, ceea ce le va îmbunătăți performanțele.