Protest față de vaccinarea obligatorie!

Aproximativ 500 de oameni au ieșit în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulțumiți de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie.

Oamenii susţin că ar trebui să aibă dreptul să alegă dacă își vaccinează sau nu copiii.
Mulți se tem de efecte adverse și de aceea nu sunt de acord cu imunizarea.

”Noua lege aduce după ea obligativitatea vaccinării (cu ce decide statul și cu câte vaccinuri decide statul) copiiilor și a adulților!
La acest Manifest Susținem libertatea noastră naturală ca părinți ai copiiilor noștri de a alege pentru ei dar și de a decide pentru noi, adulții!
Tocmai de aceea invit să-și apere drepturile TOȚI părinții și TOȚI adulții, indiferent de poziția lor față de vaccinuri (NU statul decide, ci noi pentru copiii noștri și pentru NOI).

NU este un manifest de dezbatere a vaccinurilor, ci un manifest de păstrare a unui drept pe care îl avem în Constituție cu toții și nu îl vrem pierdut!”, au scris pe Facebook organizatorii protestului.

Manifestații similare au loc astăzi în mai multe orașe din țară.

De cealaltă parte, autoritățile au spus în repetate rânduri că vaccinarea este singura modaliltate de prevenire a unor boli.

În privința vaccinului împotriva rujeolei, medicul Sandra Alexiu a precizat că acesta nu are efecte adverse, iar netratată boala poate duce la complicații grave.

”Este o boală extrem de gravă, simplă pentru că este o boală eruptivă, cu febră şi cu secreţii nazale abundente şi cu pete roşii care apar şi se extind. Există foarte multe situaţii în care apar complicaţii grave, cum sunt encefalita, meningita şi chiar deces. Cel mai cunoscut mit dintre toate este cel al autismului care apare după vaccinarea antirujeolică, lucru care este fals şi este demonstrat, pentru că numărul studiilor efectuate a depăşit câteva mii. De altfel, este cel mai studiat vaccin din istorie şi astăzi se poate spune foarte clar şi fără echivoc că nu există nicio legătură între vaccinul rujeologic şi autism”, a explicat medicul Sandra Alexiu.

Reamintim că țara noastră se confruntă cu o epidemie de rujeolă, soldată cu 32 de decese și 8.500 de îmbolnăviri.

În acest context, Executivul a adoptat miercuri legea vaccinării care introduce obligativitatea imunizării copiilor. Actul normativ ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Foto: Radu Șofran

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.