Must şi pastramă în Parcul Naţional!
Articol de , 21 septembrie 2017, 14:09
Pastamă, must şi atmosferă de excepţie. Aceasta este reţeta unui sfârşit de săptămână de neuitat!
“FESTIVALUL DE BUN MUST ŞI PASTRAMĂ DUPĂ GUST” aduce toate aceste delicatese în
Parcul Naţional din Capitală. Timp de patru zile, de pe 21 până pe 24 septembrie, bucureştenii se pot înfrupta cu mâncăruri inedite, dar şi cu must proaspăt, preparat pe loc.
Mustul va fi stors în mod tradiţional, într-un lin autentic, iar strugurii vor fi zdrobiţi în picioare de fete îmbrăcate în costume româneşti, acompaniate de un taraf autentic de lăutari.
Şi pentru ca mustul să alunece mai bine, pe grătar vor sfârâi, pe lângă pastramă, carnaţii de Plescoi, micii, costiţele, ciolanele şi alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu must şi vin. Sărmaluţele cu mămăliguţa, placintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor vor da un plus de gust. Şhow-ul gastronomic va fi la înălţime şi datorită preparatelor din carne: berbecuţ la proţap, taur la proţap şi viţelus la proţap.
Pentru că desertul nu poate lipsi din peisaj, bucureştenii mai sunt aşteptaţi şi cu dulciuri nemaipomenite.
Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual.