O ”sală a furiei” a fost deschisă în Singapore!
Articol de Andra Radu, 3 noiembrie 2017, 10:17
Angajații și studenții din Singapore care se confruntă cu un nivel ridicat de stres au de acum înainte la dispoziție „o sală a furiei” ce le permite să se defuleze spărgând diverse obiecte cu ajutorul unor bâte de baseball.
Această „sală de fragmentare” este un fel de celulă compusă din patru pereți din beton, în care clienții pot să pătrundă, după ce achită o taxă, pentru a experimenta o formă de eliminare a stresului.
După ce își pun un costum special, alcătuit dintr-o salopetă albă, o cască, mănuși și pantofi de protecție, „masacrul” poate să înceapă: spargerea unor farfurii, pahare și imprimante cu o bâtă de baseball sau, pur și simplu, aruncarea acestor obiecte pe sol.
Deschisă de șase luni, sala atrage numeroși locuitori. Țară ultra-modernă și bogată, Singapore este cunoscut și pentru nivelul ridicat de stres resimțit de locuitorii săi, de la școlari la cetățeni adulți, din cauza spiritului lor de competiție.
„Toată lumea din Singapore este stresată, indiferent de originea voastră, de trecutul vostru, de cine sunteți„, a declarat pentru AFP Royce Tan, creatorul „sălii de fragmentare”. „Indiferent că e vorba de școală, muncă sau relații personale, totul este stresant”, a adăugat el.
Acest tip de sală, care există și în alte orașe ale lumii, oferă două opțiuni de eliminare a stresului, fiecare având o durată de o jumătate de oră: spargerea unui număr limitat de obiecte, contra unui tarif de 38 de dolari Singapore (24 de euro), și „pachetul anihilare”, pentru „demolarea” cât mai multor obiecte, contra unui tarif de 350 de dolari Singapore (220 de euro).
Obiectele sunt furnizate în marea lor majoritate de administratorii acestei săli, ce a fost amenajată într-o fabrică de tăiței dezafectată din centrul orașului Singapore, însă clienții pot să își aducă și propriile lor obiecte.
Recent, într-o după-amiază, doi studenți de 18 și 19 ani care tocmai își încheiaseră examenele, au venit să se defuleze spărgând obiecte și au „demolat” o imprimantă.
„Când suntem în clasă, imprimăm mereu câte ceva pentru cursurile noastre. Iar acum, faptul că putem să spargem o imprimantă ne oferă un sentiment incredibil”, a declarat Kylie Low, studentă la o facultate de drept din Singapore.