Se lansează primul program național pentru stimularea consumului de carne de porc românească
Articol de Stefania Grigore, 22 noiembrie 2017, 11:02
Primul program naţional pentru carne de porc românească se va lansa, astăzi, prin inaugurarea unui raft cu produse autohtone într-unul din marile magazine de retail din capitală. Programul îşi propune stimularea consumului de carne de porc din producţia locală, dar şi sprijinirea fermierilor din România.
În prezent jumătate din carnea de porc din magazinele mari provine din import, în ţări precum Germania, Portugalia sau Ungaria acest procent este foarte mic. Se pare că şi în România balanţa se va schimba. Astfel, Cooperativa Agricolă „Ţara mea”, Comisia pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii şi unul dintre retailerii germani prezenţi pe piaţa româneasc inaugurează Raftul Românesc, iniţiativă care crește prezența cărnii de porc autohtone la raft și sprijină dezvoltarea micilor fermieri români.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, în perioada ianuarie – mai, carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere la importuri, respectiv un plus de 60 de milioane de euro, adică aproximativ 77.500 de tone, cifră comparată cu aceeaşi perioadă a anulu 2016.