Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 decembrie
Articol de , 6 decembrie 2017, 17:00
CINEMA
* Programul zilei la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit.
˟ În Sala Atelier a UNATC sunt programate grupajele 2 şi 3 ale competiţiei filmelor de ficţiune de la ora 17:00 şi, respectiv, 20:00.
˟ În Sala Berlogea, de la ora 19:00 are loc lansare a două volume scrise de acelaşi autor, Ovidiu Georgescu: „Călătorie într-o lume uitată” şi „3 păzeşte”.
* Bucharest Short Film Festival se încheie astăzi. Ultimele două proiecţii ce au loc la Cinema Muzeul Ţăranului sunt:
– de la ora 18:00, scurtmetraje din Argentina, Franţa, Grecia, Marea Britanie şi Statele Unite din categoriile Experimental şi Fashion;
– de la ora 20:00, scurtmetraje de ficţiune din Algeria, Austria, Canada, Germania, Franţa, Japonia şi Statele Unite.
* De astăzi până pe 10 decembrie, Cinema Elvira Popescu găzduieşte, în premieră, secţiunea offline a Festivalului ArteKino. Publicul român va putea asista la proiecţiile a 5 producţii cinematografice apreciate la cele mai prestigioase festivaluri din întreaga lume. Astăzi, de la ora 19:00 rulează drama „Inimi cicatrizate”, adaptare liberă de Radu Jude după opera literară a lui M. Blecher, cu Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Ivana Mladenovic, Gabriel Spahiu. În afara acestui festival, de la ora 17:00 în aceeaşi locaţie este proiectat documentarul „Ţara moartă”, un alt film realizat de Radu Jude şi având aceeaşi tematică: antisemitismul românesc.
* La Cinemateca Eforie, de la 19:00, în cadrul ciclului „Ziua marilor autori” rulează drama „Une femme douce / Sfioasa”, realizată de Robert Bresson în 1969 după o nuvelă de Feodor Dostoievski, cu: Dominique Sanda, Guy Frangin, Jeanne Lobre.
MUZICĂ
* Concertul săptămânal al Orchestrei de Cameră Radio, dirijat de la ora 19:00, la Sala Radio, de Cristian Oroşanu, vă propune o abordare în cheie simfonică, a celor mai cunoscute piese care i-au adus consacrarea legendarei Edith Piaf, în interpretarea Alexandrei Fits, acompaniată la pian de Mariano Castro.
* Corul Symbol, dirijat de Jean Lupu şi Luminiţa Guţanu Stoian, susţine concertul tradiţional de Colinde de la ora 19:00, la Ateneul Român. Soliste: Andreea Dascălu şi Andreea Blidariu. La vioară: Alexandra Şerbănescu.
* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă astăzi la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu un recital susţinut de duo-ul Kitharsis, compus din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, de la ora 19:00.
* Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte, de la ora 19:00, concertul extraordinar „Sunetul Crăciunului”, dat de maestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra şi invitaţii săi.
* DJ-ul israelian Borgore dă spectacol de la ora 22:00, la Arenele Romane. În deschidere, de la ora 20:00, Shiver.
* De la ora 21:00, în Control Club începe „Culese Din Cartier Showcase – caritabil” la care participă: Subcarpaţi, Cred că sunt extraterestru, Fraţii Grime, Fantome, Argatu’, Basska. Evenimentul pune la cale cadourile lui Moş Crăciun pentru 81 de copii nevoiaşi.
* Tot de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol începe un show cu K-gula, Psihotrop, Omu Gnom şi DJ Undoo.
* În Hard Rock Cafe, The Band aduce melodii binecunoscute, de la ora 22:30.
SPECTACOLE
* Teatrul „Ion Creangă”, prezintă premiera unui nou spectacol dedicat copiilor, „Vrăjitorul din Oz”, după celebrul roman al lui Frank L. Baum, de la ora 18:00, la Sala Gloria a Teatrului Metropolis, fostul cinematograf cu acelaşi nume din strada Bucovina nr. 6.
* De la aceeaşi oră, 18:00, la Teatrul Coquette (Calea Calarasi nr. 94) începe o reprezentaţie cu „Poveste de Crăciun”, spectacol dedicat sezonului de iarnă inspirat din nuvela „Colind de Crăciun”, de Charles Dickens, adaptată pentru toate vârstele.
* La ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 20:00 are loc spectacolul „Bucureşti. Instalaţie umană”, un mixaj care îmbină dansul, muzica, arta plastică şi video.
EXPOZIŢII
* La Anca Poteraşu Gallery (Str. Plantelor nr. 58) de la ora 18:00 este vernisată expoziţia personală a pictorului Iulian Bisericaru.
* De la ora 19:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană are loc deschiderea oficială a Centrului de Documentare şi Cercetare a Culturii Vizuale „Mihai Oroveanu”, ce prilejuieşte şi vernisajul expoziţiei foto-documentare „Vitrină” despre practici ale memoriei şi reconstrucţiei în cinci muzee româneşti, iniţiată de cercetătorul în rezidență al MNAC Luca Zordan.
* Teatrul Nottara găzduieşte până pe 17 decembrie, în foaierul sălii „Horia Lovinescu”, expoziţia de fotografie „Poveste de iarnă prin Bucureştiul meu”, semnată de Dana Ştefănescu.
CARTE
La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea volumului „OZN-uri deasupra României”, scris de Dan D. Farcaş. Alături de autor la eveniment se vor afla: cosmonautul Dumitru Prunariu, Alexandru Mironov – jurnalist de ştiinţă, şi Gheorghe Cohal – director executiv ASFAN (Asociaţia pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate).
CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI
* La Centrul catolic Sfinţii Petru şi Andrei (Intrarea Gen. Christian Tell nr. 18B), de la ora 18:00, începe o conferinţă susţinută de Bogdan-Tătaru Cazaban – cercetător ştiinţific la Institutul de istorie a religiilor al Academiei Române – pornind de la cartea sa „Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cereşti”.
* La sediul Institutului Italian de Cultură, de la ora 18:30 are loc prezentarea evenimentelor organizate cu ocazia Anului lui Traian „TRAIANVS (117 – 2017)”. Vor lua cuvântul profesorii Livio Zerbini de la Universitatea din Ferrara, Paolo Palumbo şi Alessio Guasco de la Universitatea Telematică Giustino Fortunato, care vorbesc despre personalitatea împăratului Traian, cel care a construit imperiul roman şi, în esenţă, Europa de azi, cu ocazia comemorării a 1900 de ani de la moarte.
* Librăria Humanitas Kretzulescu găzduieşte, de la ora 18:30, o nouă ediţie a evenimentului „Miercuri la Takla”, ce cuprinde o discuţie pe tema „Istorii extraordinare”, alături de invitaţii Radu Paraschivescu (scriitor, traducător) şi Cornel Micu (istoric, lector universitar). Moderatori: Oana Fotache şi Magda Răduţă, Centrul „Tudor Vianu”.
* O seară de poveste pornind de la unul dintre cele mai populare spectacole de balet din toate timpurile „Spărgătorul de nuci”, şi un Atelier creativ cu Laura Frunză au loc de la ora 19:00, în Mansarda Cărtureşti Verona.
* Părintele Iustin Miron, de la Mânăstirea Oaşa, împărtăşeşte cuvinte de învăţătură şi răspunde întrebărilor tinerilor, de la ora 20:30 în Paraclisul Sfinţii Chiril şi Metodiu al Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bd. Mărăşti Nr. 59.