Big Bait
Articol de razvanursuleanu, 6 februarie 2018, 09:30
Dacă în rubrica trecută vă povesteam despre Go Fishing, un joc în care pescuim la baltă sau râu cu ajutorul unei undițe și ne bucurăm când scoatem din apă un pește de 5 kilograme, astăzi vom vorbi despre Big Bait, un joc tot din universul pescarilor, dar în care prindem pește oceanic cu macaraua. O idee bună ar fi aceea de a juca cele două jocuri în mod alternativ, pentru că după ce ai stat 1 minut să pândești un crap de 2 kilograme care dă târcoale râmei, te poți răzbuna pescuind o tonă de chefali în douăzeci de minute.
Vestea minunată de început de joc este că avem deja un pescador cu o capacitate destul de mare și tot ce prindem se poate vinde imediat și fără probleme. Toate obiectivele noastre prioritare sunt legate de eficientizarea comerțului cu pește și de asigurarea unor rute maritime optime. Combustibilul pentru navele de pescuit este bineînțeles vital, astfel că este bine să upgradăm cât mai des rafinăria din port. Depozitele trebuie să fie și ele foarte încăpătoare, pentru că nu ne dorim să ni se întoarcă navele cu zeci de tone de pește pe care să nu avem unde să îl descărcăm.
Am putea spune despre Big Bait că este un fel de bursă a peștelui, în care fiecare amănunt contează și poate influența prețul pieței. Fiecare clădire din oraș (inclusiv restaurantul sau Muzeul Maritim) reprezintă o verigă obligatorie în pentru bunul mers al economiei portului, ceea ce înseamnă mulți bani și în buzunarul personal. Nu doar clădirile trebuie avute în vedere, ci și echipamentele, pentru că o navă bună care are un radar rudimentar va avea probleme în a localiza bancurile de pești.
La fel ca la majoritatea jocurilor de tip “management”, cuvântul cheie este “upgrade”. Singurii care nu pot fi upgradați sunt peștii, dar acest lucru nu prea are importanță, atâta vreme cât îi putem convinge pe toți, indiferent de mărime, să vină în năvoadele noastre…