Good Dog
Articol de razvanursuleanu, 5 aprilie 2018, 08:30 / actualizat: 9 aprilie 2018, 11:39
Good Dog este un joc pe calculator în care noi, iubitorii de animale, vom încerca să găsim drumul câinilor către casă. La primele niveluri, jocul este de-a dreptul infantil. Pe ecran apare, de exemplu, cuvântul “dreapta”, iar noi va trebui să direcționăm animalul către dreapta. Firește că în aceste condiții primul câine va ajunge aproape imediat înapoi acasă. La al doilea câine, lucrurile vor fi un pic mai dificile. Ar putea să apară, de exemplu, comanda “dreapta” urmată aproape imediat de comanda “NU la dreapta”, ceea ce ne poate face să ezităm un pic pentru a nu greși. Odată cu cel de-al treilea câine, apar și culorile. Câinele va trebui călăuzit de fiecare dată în mod corect și fără nicio greșeală în alegerea drumului.
Așa cum vă spuneam, totul pare simplu, și chiar este, pentru o scurtă perioadă de timp. Gândiți-vă că pe măsură ce avansăm în joc, comenzile care apar vor începe să conțină și capcane. De exemplu, câinele se va afla într-o intersecție din care pleacă 4 drumuri, fiecare având o altă culoare. Iar comanda primită, cuvântul care o să apară pe ecran va fi, să zicem, “GALBEN”. Însă literele care compun cuvântul “GALBEN” vor fi de culoare roșie. Firește că vom direcționa câinele pe drumul cel galben, așa cum este corect, dar vă asigur că riscul de-al trimite pe drumul roșu, cel greșit, este unul destul de mare, mai ales că pentru executarea fiecărei comenzi nu avem la dispoziție decât câteva secunde.
Jocul Good Dog este foarte bine realizat și face parte din categoria celor care îți pun cu adevărat mintea la contribuție. Sunt sigur că vor fi gameri care se vor întreba “Cum de am greșit la o comandă atât de simplă?”. Răspunsul este legat de comanda în sine, care nu este simplă deloc. La nivelurile avansate, vom descoperi că aproape fiecare comandă primită încearcă să pună în opoziție ceea ce credem că vedem cu ceea ce vedem de fapt. Recomand sincer acest joc, o modalitate reală prin care putem să ne dăm seama cât de ancorată în șabloane de gândire ne poate fi câteodată propria minte…