Homeworld
Articol de razvanursuleanu, 7 mai 2018, 08:30 / actualizat: 7 mai 2018, 22:45
Homeworld este un clasic al genului “real-time strategy”. Foarte multe jocuri apărute ulterior au împrumutat masiv elemente din acest joc. Sentimentul de “far away from home” este unic și trebuie să fiți cu adevărat fani ai aventurilor ce se petrec în spațiul cosmic pentru a vă încumeta să porniți la drum.
Principalul obiectiv al acestui joc este câștigarea bătăliilor pe care le oferă fiecare nivel în parte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, acumularea de resurse pe care în principal le puteți găsi în roiurile de meteoriți va deveni de asemenea un obiectiv prioritar. Pentru a vă putea dezvolta tehnologia într-un mod optim, ideal ar fi să acumulați toate resursele pe care le găsiți într-un anumit sector spațial, chiar dacă misiunea a fost rezolvată și nu mai aveți alte motive pentru a rămâne acolo. Aceste resurse pot fi obținute și de la navele inamice pe care le capturați și care pot fi dezmembrate în cala propriei noastre nave.
Unul dintre argumentele forte ale acestui joc, o idee cu adevărat reușită, este prezența interceptoarelor spațiale de tip mimic. Dacă aveți tehnologia necesară pentru a le construi în număr mare, acestea se vor putea infiltra în mijlocul flotelor inamice unde vor începe să golească de energie generatoarele navelor țintă. Având abilități cameleonice, interceptoarele mimic vor fi extrem de greu de reperat de senzorii adversarului astfel încât, dacă jucăm cu răbdare și atenție, vom putea câștiga bătăliile fără sa tragem niciun foc de armă.
Un alt aspect important de precizat este legat de navele de asistență. Dacă doriți să nu pierdeți vreun cuirasat sau chiar nava mamă în timpul luptei, prezența acestor mecanici ambulanți care repară avariile în timp real este vitală. Și dacă doriți să continuați aventurile și după ce jocul se încheie, Homeworld 2, 3 sau Homeworld remasterizat n-au nici cea mai mică problemă să vă ocupe integral vacanța sau concediul de odihnă.