War of the Roses
Articol de razvanursuleanu, 24 mai 2018, 08:30 / actualizat: 24 mai 2018, 17:24
Istorie și hack and slash, cam aceasta ar fi cea mai scurtă definiție pentru jocul War of the Roses. La capitolul istorie, vom putea să alegem facțiunea din care face parte eroul nostru, și anume una dintre cele două Case ale Războiului Rozelor, Casa York sau Casa Lancaster.
Vestea bună pentru cei care nu sunt dispuși să plătească bani reali este aceea că pe platforma Steam există o variantă de War of the Roses free. Nu o recomand neapărat, pentru că varianta free limitează foarte mult accesul la toate facilitățile jocului.
Spre deosebire de alte jocuri de acest gen, în War of the Roses nu contează atât de mult skills-urile gamerului, cât șiretenia acestuia. Pentru a putea rămâne cât mai mult timp în picioare, vom ține cont de faptul că fiecare inamic nu se poate concentra decât la o singură țintă. Vom aștepta așadar ca inamicul respectiv să se angajeze în luptă cu un coechipier, după care îl vom putea ataca la rândul nostru. Nu este un procedeu fair play, dar cine oare mai ține cont de fair play într-un joc pe calculator, dacă nu vrea să piardă toate luptele pe care le dispută.
În teorie, avem la dispoziție mai multe tipuri de caractere, dar ideea de a juca cu un ranger nu mi se pare înțeleaptă. Este foarte greu să dobori cu un arc de lemn inamicii îmbrăcați în armuri heavy, iar folosirea unei arbalete este și mai păguboasă, timpul pentru încărcarea acesteia fiind foarte lung.
Chiar dacă este un joc de război, War of the Roses are și căteva elemente pe care putem să le considerăm amuzante. Nu putem să nu râdem atunci când, în toiul unei lupte crâncene în interiorul unui sat, ne apare pe ecran anunțul “Casa Lancaster a capturat obiectivul GRAJD”. Iar în acest joc, pentru a câștiga, va trebui să capturăm toate aceste obiective importante (staulul, grajdul ș.a.m.d.) astfel că asemănarea cu realitatea istorică rămâne doar la denumirea acestui joc și nimic mai mult.