Ascultă Radio București FM Live

Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 iunie

Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 iunie

Articol de , 12 iunie 2018, 15:33 / actualizat: 12 iunie 2018, 18:10

CINEMA

* Programul Bucharest International Film Festival (BIFF 2018) de astăzi.

˟ La Cinemateca Union rulează:

– de la ora 17:00, scurtmetraje din secţiunea competiţională;

– de la ora 19:30, comedia dramatică „Mariţa”, de Cristi Iftime, cu: Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Lorena-Andrada Zăbrăuţanu.

˟ La Cinema Elvira Popescu, în cadrul competiţiei de lung-metraje sunt proiectate 2 drame:

– de la ora 17:00, „Killing Jesus”, de Laura Mora Ortega, al cărei personaj principal, Lita, după ce este martora uciderii tatălui ei, profesor universitar, şi frustată de încetineala poliţiei locale începe să investigheze crima împreună cu familia sa, începând o adevărată probă a căutării adevărului şi răzbunării în întunecatul şi violentul Medellin;

– de la ora 21:00, „Grass”, de Sang-soo Hong, ce se desfăşoară într-o cafenea mică unde Min-hee Kim, preferă să-i observe pe ceilalţi clienţi, fără a interacţiona cu ei.

˟ La ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 20:00 este proiectată, în cadrul secţiunii „Focus on Israel”, drama „Death of a Poetess”, o lucrare poetică realizată de Dana Goldberg şi Efrat Mishori despre două femei: Lenny Sadeh – o intelectuală evreică din Tel Aviv ajunsă în ultima sa zi din viaţă şi Yasmin Nasser, o asistentă medicală de origine arabă care trăieşte în Jaffa, şi este interogată de poliţie. Lumile acestor două femei se întâlnesc într-un moment critic şi se leagă împreună în mod inseparabil.

˟ La Institutul Francez au loc:

– de la ora 16:30, lansarea cărţii „Un cântec de lebădă. Vlăstare boiereşti în Primul Război Mondial”, scrisă de Filip-Lucian Iorga şi prezentată de Ruxandra Săraru;

– de la ora 17:00, dezbaterea „Între libertatea ficţiunii şi realitatea propagandei”, un dialog între Stelian Tănase şi Cristian Tudor Popescu;

– de la ora 18:00, proiecţia unui montaj din seria „Dinastia”.

* Comedia dramatică „Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, rulează în prezenţa echipei filmului, de la ora 19:00, la Cinema Europa, proiecţia fiind urmată de o conversaţie cu publicul.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere şi în cadrul medalionului „Tony Richardson – 90 de ani de la naştere (5 iunie)”, este proiectată drama „Priveşte înapoi cu mânie”, adaptare a piesei „Look Back in Anger” a lui John Osborne, cu: Richard Burton, Claire Bloom, Mary Ure, Edith Evans.

* În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20.30, în cadrul programului Seara Filmului Românesc este proiectată drama autobiografică „Un pas în urma serafimilor” realizată de Daniel Sandu, cu Ştefan Iancu, Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu. După proiecţie, regizorul Daniel Sandu şi actorii Ştefan Iancu şi Cristian Bota vor fi prezenţi pentru o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

MUZICĂ

* Concertul serii este, desigur, cel dat de Scorpions la Arenele Romane, cel şaptelea al acestei trupe în România, deschis, de la ora 18:00, de Compact B, avându-l ca invitat pe Leo Iorga, şi de Salamandra.

* De la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român începe ultimul recital al Stagiunii de marţi seara 2017- 2018, unul vocal susţinut de tenorul Vlad Alexandru Robu, acompaniat de Iulia Marin la pian. În program lucrări compuse de: Gaetano Donizetti, Stefano Donaudy, Pietro Mascagni, Jean Sibelius, Franz Liszt, Diamandi Gheciu, Nicolae Bretan şi Francesco Paolo Tosti.

* Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu continuă seria de concerte susţinute marţea, de la ora 21:30, la terasa Berăriei H.

EXPOZIŢII

* De la ora 17:00 în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României are loc vernisajul expoziţiei „Fericitul Vladimir Ghika – In spiritu caritatis – Desene”, ce cuprinde o selecţie din desenele şi gravurile lui Vladimir Ghika provenite de la colecţionari, care le-au donat cu generozitate Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, unde sunt păstrate în „Arhiva Vladimir Ghika”. Expoziţia este deschisă până pe 2 septembrie.

* În foaierele Sălii Studio a Teatrului Naţional, de la ora 18:00 este vernisată o selecţie curatorială de peste 140 de stampe japoneze cu actori şi scene de teatru Kabuki, provenind din colecţia privată George Şerban, prezentată pentru prima oară publicului român care o poate admira până pe 1 iulie. Expoziţia va fi urmată de publicarea unui album dedicat. Colecţia de stampe George Şerban conţine peste 1.000 de lucrări realizate de peste 50 de artişti japonezi începând cu secolul XVII, continuând cu secolele XVIII – XX.

* Însoţind expoziţia „Zile. Florin Mitroi”, ce poate fi vizitată zilnic până în data de 17 iunie, la ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 19:00, are loc a patra conferinţă din seria #CePunemÎnRamă, în cadrul căreia Erwin Kessler descifrează opera acestui artist, unul dintre cei mai misterioşi de la noi.

* Tot de la ora 19:00, are loc vernisajul expoziţiei „Hortus Deliciarum 2” – obiect / instalaţie / performance”, semnată de Victoria Zidaru, la Sala Foaier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, unde poate fi vizionată până pe 1 iulie.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează, de la ora 19:00, la sediul din Calea Griviţei nr. 64-66, vernisajul expoziţiei „In.Fuzion”, proiect ce a adus laolaltă 12 artişti vizuali şi 12 scriitori din generaţii diferite, care au lucrat în echipe de câte doi – un scriitor şi un artist –, fiecare echipă propunând la final câte două texte şi două lucrări de artă, ce vor fi incluse într-o carte-album şi pe CD-ul making-of al proiectului.

ALTE EVENIMENTE

* Începând cu ora 18:00, la Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi la o nouă conferinţă din seria Idei în Agora, în cadrul căreia Daniel Barbu în dialog cu Sorin Antohi vor răspunde la întrebarea „Liberalism după Bizanţ?

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc o dezbaterea prilejuită de publicarea volumului „Oamenii epocii fanariote. Chipuri din bisericile Ţării Româneşti şi Moldovei” de Tudor Dinu, o istorie vizuală a oamenilor din ţările române în veacul al XVIII-lea şi în primele două decenii ale secolului al XIX-lea. La eveniment vor vorbi, alături de autor, istoricul Georgeta Filitti, filologul şi antropologul Cristina Bogdan şi Radu Gârmacea.

Legături între atacul din New Orleans și explozia din Las Vegas!
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 16:37

Legături între atacul din New Orleans și explozia din Las Vegas!

Explozia camionetei din fața hotelului Trump din Nevada a fost catalogată drept un act de terorism. În Las Vegas, Cybertruck-ul care a explodat...

Legături între atacul din New Orleans și explozia din Las Vegas!
SABIF: Aproape 1000 de urgenţe în 24 de ore
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 16:18

SABIF: Aproape 1000 de urgenţe în 24 de ore

Numărul total de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) în perioada 01.01.2025 – 02.01.2025 a fost de...

SABIF: Aproape 1000 de urgenţe în 24 de ore
Gala Globurilor de Aur 2025/Lista completă cu nominalizările!
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 15:51

Gala Globurilor de Aur 2025/Lista completă cu nominalizările!

Filme precum ”Wicked”, ”The Brutalist” şi ”Emilia Perez” concurează pentru trofeele Globurilor de Aur. Timothee...

Gala Globurilor de Aur 2025/Lista completă cu nominalizările!
Câini pierduţi – ghid de intervenţie
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 15:37

Câini pierduţi – ghid de intervenţie

Iată ce puteţi face dacă găsiţi un câine: Dacă este prietenos, luaţi-l, mergeţi cu el la veterinar şi scanaţi-l de microcip. Scanarea e...

Câini pierduţi – ghid de intervenţie
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 15:28

CNN Travel: România, inclusă pe lista locurilor care merită vizitate în 2025

Așa este descrisă România de CNN Travel: „Nu au mai rămas multe locuri în Europa care să aibă încă acea vibraţie nedescoperită, dar...

CNN Travel: România, inclusă pe lista locurilor care merită vizitate în 2025
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 14:36

Naţionala de handbal a României joacă vineri primul meci din 2025

În pregătire pentru Campionatul Mondial din 2025, naţionala Spaniei găzduieşte un puternic turneu internaţional, la care a fost invitată şi ...

Naţionala de handbal a României joacă vineri primul meci din 2025
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 13:34

Rolex a majorat preţurile ceasurilor

Rolex a început anul prin majorarea, cu până la 8%, a preţurilor la unele modele de ceasuri care sunt produse din metale preţioase. În mod...

Rolex a majorat preţurile ceasurilor
Actualitate joi, 2 ianuarie 2025, 13:08

Studenții nu pot cumpăra online, bilete de tren

Compania CFR informează de asemenea, că, de la 1 ianuarie tinerii beneficiază de 90% reducere la transportul feroviar numai pe distanța/ rutele...

Studenții nu pot cumpăra online, bilete de tren