RATB anunță extinderea sistemului de informare a călătorilor pe liniile 41 și 21

Arhivă

Directorul general al RATB, Adrian Mihail, anunță că sistemul de informare a călătorilor, prin panouri electronice, va fi extins pe alte două linii care transportă un număr mare de călători. Este vorba despre liniile de tramvaie 21 și 41, precum și despre Șoseaua Olteniței, acolo unde calea de rulare a tramvaielor a fost refăcută, după lucrările la Pasajul Piața Sudului.

Sursa foto: www.b365.ro

Lucrările se vor finaliza până la sfârșitul acestui an, celeritatea acestora depinzând de starea vremii, deoarece este vorba despre canalizații de fibră optică.

”Pe viitor, sistemul va fi extins și pe traseele liniilor de tramvai 1 și 10”, a mai declarat șeful de la RATB.

Adrian Mihail a explicat că, ”într-o primă fază, regia de transport public a pus la dispoziția călătorilor un sistem prin care puteau afla ora aproximativă de sosire în stații a mijloacelor de transport, accesând site-ul RATB de pe un smartphone. Dar nu toată lumea dispune de un astfel de dispozitiv, așa că, pentru a nu discrimina pe nimeni, am trecut la implementarea acestui sistem de informare cu panouri electronice amplasate în stațiile RATB”.

Reamintim că, de circa o săptămână, regia de transport bucureșteană a pus în funcțiune un proiect pilot constând într-un sistem de informare a călătorilor de pe ruta Iancului – Pantelimon. Cele 13 stații dus – întors de pe traseul Piața Iancului – Granitul sunt dotate cu panouri electronice de informare, iar tramvaiele liniilor 46 și 55 sunt dotate cu echipamente de monitorizare și GPS, călătorii putând primi informații despre ora la care un anumit tramvai va ajunge în stație.

Panourile afișează data, luna, anul, ora, linia de tramvai, direcția în care se îndreaptă tramvaiul și timpul estimat până la sosirea acestuia.

Proiectul panourilor electronice de informare face parte din strategia de dezvoltare a transportului public prevăzută de către Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov 2016-2030, adoptat anul trecut de către Consiliul General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.