Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 august
Articol de , 1 august 2018, 14:38
CINEMA
În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, în cadrul programului Seara Filmului Românesc, este programată proiecţia comediei negre „Funeralii fericite”, de şi cu Horaţiu Mălăele, a cărei acţiune se desfăşoară într-un cartier periferic din Bucureşti, printre imigranţi.
MUZICĂ
* În cadrul unei Seri de muzică folk cantautorul Nicu Alifantis susţine un concert, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8).
* Festivalul Internaţional „Vară Magică” vă invită să ascultaţi, de la ora 19:30, la Ateneul Român, Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei interpretând, sub bagheta dirijorului Pablo Gonzalez, lucrările: „La Procesion del Rocio” de Joaquin Turina, Concertul pentru orchestră de Bela Bártok şi „Don Quixote” de Richard Strauss. Solist: Asier Polo – violoncel.
* La terasa Berăriei H, în cadrul Romanian Nights, Joy Band cântă muzică românească, de la ora 21:30.
SPECTACOL
Evenimentul Mălăele X 10, are în program, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional o reprezentaţie cu spectacolul „Fierarii”, de şi cu Horaţiu Mălăele, după Miloš Nikolić, în care mai joacă: Maia Morgenstern, George Mihăiţă Valentin Teodosiu / Mircea Rusu.
EXPOZIŢII
* La sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Calea Griviţei nr. 64-66, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei-studio „Locuri care lipsesc. Văcăreşti – Dudeşti” la care participă artiştii vizuali Elena Constantin şi Valentina Crăciun – pictură panouri, cu contribuţia membrilor „Atelierului 21”, Colegiul de Arhitectură I.N. Socolescu, Bucureşti. Concept şi coordonare proiect: Voichiţa Horea. În cadrul vernisajului, va avea loc un performance interactiv la care publicul este invitat să participe pentru rescrierea la prezent a scenariului. Atelierul se va filma, urmând ca etapa aceasta şi cele anterioare să facă obiectul unei montări cinematografice de docu-dramă animaţie. Expoziţia poate fi vizitată până pe 31 august, în intervalul orar 9:00 – 16:00.
* De astăzi, până la sfârşitul lunii, Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Minovici Nicolae, nr. 1) găzduieşte expoziţia „Viaţa privată şi practici sociale în Epoca de Aur”, o cercetare a reprezentării erotismului şi sexualităţii în cultura vizuală din perioada comunistă marcată de politicile lui Nicolae Ceauşescu, care explorează bogatul dialog vizual între multiple aspecte precum: putere, politică pronatalistă, familie, tabuuri, permisivitate, cenzură, ilegalitate, plăceri intime şi libertăţi. Curator: Cosmin Nasui. Proiectul este produs de PostModernism Museum şi cuprinde lucrări de artă din colecţia George Şerban şi colecţia Nasui, nerecomandate publicului sub 18 ani.
EVENIMENT
La Universitatea din Bucureşti, Centrul de Studii Arabe (Str. Pitar Moş, nr. 7-13), de la ora 17:00 începe o seară arabă, în cadrul căreia dr. Omar Abdulaziz susţine prelegerea „Perspective contrastive asupra Românei şi Arabei”, urmată de vernisajul expoziţiei de pictură „România văzută din Orientul arab” de dr. Omar Abdulaziz şi de un recital de muzică arabă clasică interpretată la chitară de Alexandru Munteanu.