Toto a lansat reinterpretarea piesei Weezer, „Hash Pipe”

Totul a început în luna mai a acestui an, când cei de la Weezer s-au gândit să onoreze cererea cel puțin ciudată a unei fane, de a reinterpreta faimosul hit al trupei Toto, “Africa”. Zis și făcut. Însă nimeni nu se aștepta la ce avea să urmeze. Reacția internetului la varianta Weezer a piesei „Africa” a fost total neașteptată, reinterpretarea devenind un hit în scurt timp după ce a fost preluată de radio-uri și toate platformele digitale.

Răspunsul publicului a fost fenomenal, așa că nici cei de la Toto nu se puteau lăsa mai prejos și au revenit cu următoarea declarație: “Am fost absolut uimiți de răspunsul pe care Weezer l-a primit în urma reinterpretărilor oferite pentru “Africa” și “Rosanna”. Au și făcut o treabă foarte bună, dar nu ne imaginam că va avea asemenea impact. “Africa” pur și simplu a făcut furori. Așa că ni s-a părut cel puțin corect ca și noi, TOTO, să revenim cu o variantă proprie pentru o piesă Weezer.

Prin urmare, ne-am apucat să căutam în discografia lor, să ascultăm cu atenție muzica lor și am ajuns să devenim fani. Copiii noștri, care au deja 30 ani, au fost pur și simplu exataziați la vestea că Weezer a lansat reinterpretările pentru “Africa” și “Rosanna” și, cum sunt fani Weezer, ei au ales pentru noi piesa “Hash Pipe”. Așadar, vă oferim versiunea noastra a piesei “Hash Pipe”, la care am venit cu o notă caracteristică Toto, așa cum și ei au adăugat la reinterpretările lor o notă de Weezer. Tot ce se întâmplă acum este o colaborare total neanticipată, dar așa se nasc cele mai bune momente în muzică. Le mulțumim celor de la Weezer, managementului și fanilor care au fost extrem de primitiori cu noi și nici măcar nu erau nevoiți să fie. Următorul pas ar trebui să fie un mash-up live, asta e clar. Până atunci ne vom bucura de succesul neașteptat. Le mulțumim tuturor mai ales pentru felul în care au primit și îmbrățișat acest accident frumos”, a declarat Steve Lukather.

Claparul trupei Toto, Steve Porcaro povestea despre experiența de a reinterpreta piesa celor de la Weezer ca fiind “…absolut nemaipomenită. Când l-am întrebat pe vecinul meu, un fan înrăit Weezer, ce piesă ar trebui să înregistrăm de la ei, mi-a povestit rapid despre vreo 5 hit-uri de-ale lor, dar apoi mi-a zâmbit și mi-a mărturisit că nu exista senzație mai tare decât să conduci pe autostrada și să asculți “Hash Pipe”. Vorbele lui au cântărit mult în decizia mea de a fi de acord cu “Hash Pipe”.

De când cei de la Weezer au lansat propria versiune pentru piesa Toto, “Africa”, industria muzicală și publicul s-au îndrăgostit de noua variantă. Pe iTunes piesa a ajuns numărul 1 în vânzări și se menține pe prima poziție. Pe Spotify reinterpretarea piesei “Africa” a intrat direct pe primul loc în topul viral. Numai în Statele Unite piesa a înregistrat 6269 de difuzari pe radio și a reușit să se situeze pe locul 2 în playlisturile Pop.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.