România trece la ora de iarnă

La noapte, trecem la ora de iarnă. Aceasta înseamnă că vom da ceasul cu o oră înapoi, iar ora 04:00 va deveni ora 03:00.

CFR Călători a anunţat că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare.

Trenurile de călători aflate în circulaţie la momentul schimbării orei vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână – două, pentru a ne adapta la ora de iarnă.

Schimbarea orei poate aduce stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie, avertizează specialiștii. Pe lângă modificările somnului, ne putem confrunta cu astenie, anxietate, tulburări de concetrare sau modificare apetitului.

De anul viitor, România ar putea renunța la alternarea orei de vară cu ora de iarnă.

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide o dată pentru totdeauna dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.