6 alimente de consumat în sezonul rece
Articol de Andra Radu, 23 noiembrie 2018, 13:43
Iarna, sistemul nostru imunitar trebuie protejat și întărit. Cea mai bună metodă este de a consuma alimentele potrivite.
1. Clementine – Bogate în antioxidanţi, clementinele protejează organismul împotriva multor boli. Sunt o sursă importantă de vitamina C, care stimulează sistemul nostru imunitar. De asemenea, ele ajută împotriva stresului şi oboselii.
2. Rodie – Cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, antibacteriene şi antivirale, este o alegere bună în anotimpul rece şi ajută împotriva bolilor cardiovasculare. 175 de grame de rodie oferă 30% din necesarul zilnic de vitamna C şi 36% din cel de vitamina K.
3. Kiwi – Este recomandat să consumaţi fructele de kiwi la micul dejun. Sunt o sursă excelentă de antioxianţi şi de vitamina C. Consumul lor ajută împotriva tensiunii arteriale ridicate, a alergiilor şi a răcelilor.
4. Praz – Are proprietăţi anticancer şi este o imporantă sursă de vitamine A, C, B6, B9 şi K. Datorită conţinutului său bogat în calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu şi siliciu, prazul are efecte diuretice, laxative şi antiseptice.
5. Ciuperci – Scăzute în calorii (25 kcal la 100 g), bogate în minerale şi vitamine (B2, B3), ciupercile sunt o sursă bună de fibre.
6. Topinambur – Contribuie la sănătatea intestinală şi protejează întregul sistem digestiv împotriva bolilor sezoniere. Această legumă este bogată în inulină, care facilitează absorbţia de calciu şi magneziu, minerale esenţiale pentru prevenirea osteoporozei.