UPDATE: Circulație în condiții de iarnă în București și în majoritatea regiunilor din țară!

UPDATE 9:35 – circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele benzi la kilometrul 105 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul către Capitală, după scoaterea pe banda de urgență a autotrenului derapat.
—————————————

La această oră, se circulă în condiții de iarnă în Capitală și în majoritatea regiunilor din țară.
Operatorii de salubritate au curățat arterele principale și străzile secundare din București, dar vântul care spulberă zăpada îngreunează traficul auto.

Din cauza vremii, trenurile care sosesc Capitală au întârzieri cuprinse între 10 și 80 de minute, iar cele care pleacă înregistrază întârzieri de 10-20 de minute.

Pe Aeroportul Otopeni, se intervine pentru deszăpezire și nu sunt curse anulate. La decolare, avioanele pot avea însă întârzieri de până la 30 minute.

Pe drumurile naționale și autostrăzi se circulă, de asemenea, în condiții de iarnă.

Pe autostrada A2, la km. 15 pe sensul spre Constanța, a avut loc un accident, în urma căruia banda I, banda de urgență și breteaua de acces spre Bălăceanca au fost blocate.

Circulaţia rutieră este restricţionată și pe autostrada A1 București – Pitești, pe prima bandă la kilometrul 105, pe sensul către Capitală, din cauza unui autotren derapat.

În continuare se acționează pe drumuri cu peste 2000 de utilaje care împrăștie material antiderapant.

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină, dacă va fi necesar, în zonele atenţionate cu coduri galben şi portocaliu de vreme rea.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acorda sprijin conducătorilor auto, dacă vor avea probleme pe şosele din cauza ninsorii.

Şoferii sunt atenţionaţi însă, că amenzile sunt ridicate în cazul în care autovehiculele nu sunt echipate pentru iarnă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.