“Vicontele Verenței Pierdute”, un basm pentru secolul 21

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitiă în această iarnă este ”Vicontele Verenței Pierdute” scris de Laura Știrbu. Aceasta a apărut în coleția Fantastic a editurii Quantum. Nu este ”Jocurile foamei”, nici ”Divergent” și nici ”Harry Potter”, dar se încadrează cumva pe aceleași coordoonate.

Cartea vă va aminti, mai degrabă de basmele românești pe care le citeați în copilărie de plăcere și nu de teamă că v-ar putea cădea drept subiect la vreun examen.

Totul se petrece într-o țară numită Valahia Unită, un regat misterios, unde cu 10 ani în urmă, avusese loc o revoluție sângeroasă în care mulți oameni își pierduseră viețile pentru a îndeplini voința conducătorilor însetați de putere. Mii de familii fuseseră distruse și zeci de mii de copii rămăseseră orfani. Acum, în Regatul Valahiei Unite, ororile din trecut păreau să fi fost date uitării de mult și peste tot e doar pace și armonie, dar totul era doar o aparență deoarece lucrurile aveau să se schimbe: Un criminal periculos evadează din închisoare într-un mod neșteptat și creaturi ciudate colindă țara. De fapt, orfanii revoluției își pregăteau răzbunarea.

Fără să știe că se află în mijlocul tumultului, tânărul Justinian Mojic își continuă cu conştiinciozitate pregătirea militară la Academia SanteVel. Ca orice tânăr care învață acolo, visează să ajungă să zboare pe dragoni fioroși și să fie la fel de măreț ca neînfricata și frumoasa zburătoare Liliana Venin, pe care asemeni altor colegi, o idolatrizează. Însă frumoasa zburătoare ascundea un mare secret, iar între ea și criminalul evadat era o legatură pe cât de puternică pe atât de nebănuită.

Care ar fi aceasta, vă las să o descoperiți singuri atunci când veți citi ambele volume ale cărtii pe care nu o veți mai lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.