Ce mai păzește Poliția Locală
Articol de Mircea Apostolescu, 31 ianuarie 2019, 10:50
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București se află un „Proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor și obiectivelor aflate în proprietatea sau în administrarea Municipiului București sau a altor servicii/instituții de interes local la nivelul Municipiului București, pentru care paza este asigurată de către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, precum și lista instituțiilor pentru care se efectuează transportul de valori de către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București„.
Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că a descoperit cu uimire în lista obiectivelor de interes public local, pe care Poliția Locală a Municipiului București le păzește, sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Poliția Locală se plânge că legislația nu permite angajarea unui număr mai mare de polițiști și că, din această cauză, nu dispune de efectivele necesare pentru îndeplinirea tuturor atribuțiilor date de lege. În schimb, polițiștii locali păzesc un minister care ar putea cere pază de la Jandarmeria Română.
Cătălin Deaconescu cere o folosire mai judicioasă a resurselor umane ale Poliției Locale a Primăriei Capitalei și sporirea prezenței polițiștilor locali în parcuri, în stradă, în locurile publice, unde incidența faptelor antisociale este mai mare.
În context, trebuie amintit faptul că, în conformitate cu statisticile Poliției Capitalei, nu mai puțin de 117 infracțiuni au fost săvârșite anul trecut în marile parcuri bucureștene, aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Îngrijorător este și faptul că 73 dintre aceste infracțiuni au fost săvârșite în timpul zilei și nu la adăpostul întunericului, așa cum rezultă din cifrele furnizate de aceeași instituție.