E oficial: contractul dintre PMB și Iridex a fost prelungit cu un an!

După 11 martie, dată la care au început să expire, pe rând, contractul concesiunea de la Chiajna către București și cadastrul provizoriu ale celor 16,5 hectare de teren pe care se află celulele C1-C5 ale gropii de gunoi de la Rudeni, apoi, pe 23 martie, contractul dintre Primăria Capitalei și SC Iridex Group, am început să fac demersuri oficiale pentru a afla ce se va întâmpla cu groapa de gunoi. Am întrebat la PMB, în temeiul Legii 544, dar nu am primit nici un răspuns.
În schimb, de la Primăria Sectorului 1 am aflat că, pe data de 22 martie 2019, a fost semnat între PMB și SC Iridex Group SRL Actul Adițional Nr. 3/22.03.2019 la Contractul Nr. 955/11.03.1999.
Prin acest act adițional se prelungește cu un an contractul dintre cele două părți privind exploatarea Gropii de gunoi Iridex.

Prin același act adițional, sunt introduse și noi obligații pentru Iridex, cum ar fi aceea de a nu depăși cantitatea de 4.500.000 de metri cubi de deșeuri depozitate, de a nu primi gunoi decât din București, obligația de a monitoriza calitatea factorilor de mediu, cea de a raporta lunar cantitățile de deșeuri depozitate, obligația de a crea o zonă de protecție, prin plantarea de arbori și, de asemenea, obligația de a folosi instalații de „înaltă tehnologie” care să prevină dispersarea gazului de depozit în atmosferă.

Actul adițional este semnat din partea PMB de nu mai puțin de 9 persoane, de la primarul general Gabriela Firea, până la șeful Direcției Juridice, Adrian Iordache, șefa Direcției Generale de Servicii Publice, Cătălina Gusavan și, desigur, șefa Direcției de Utilități Magdalena Iuga.

Mai mult decât atât, tot în luna aprilie, Primăria Capitalei trimite o adresă către Primăria Sectorului 1 prin care îi cere edilului Daniel Tudorache să nominalizeze operatorul de salubritate care va depozita deșeurile din Sectorul 1 la groapa de gunoi Iridex.
Din acest moment, primarul Tudorache și Primăria Sectorului 1 sunt dați cu mâinile legate în puterea Iridex. Orice încercare a edilului din Banu Manta de a pretinde Romprest să depoziteze deșeurile din sector în altă parte ar constitui infracțiunea de abuz în serviciu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.