Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 14 iunie

CINEMA

* Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Transilvania vă propune azi 3 drame la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 16:30, „Das schönste Paar / Cel mai frumos cuplu”, de Sven Taddicken, în care Maximilian Brückner şi Luise Heyer interpretează pe tinerii profesori Malte şi Liv care se străduiesc să-şi păstreze relaţia lor, ce pare să fi făcut faţă cu succes unei traume din trecut;

– de la ora 18:30, „Dronningen / Dama de cupă”, film danez distins cu premiul pentru regie realizat de May el-Toukhy cu Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, în care Anne, avocată de succes cu o abordare lipsită de compromisuri ce câştigă multe cazuri cu victime copii sau adolescenţi, ajunge să-l seducă pe Gustav, fiul rebel al soţului ei Peter dintr-o căsătorie anterioară;

– de la ora 21:00, „Parking”, cel mai recent film realizat de Tudor Giurgiu ce spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 interpretat de Mihai Smărăndache, unde se angajează paznic de noapte într-un parc auto din Cordoba şi a cărui viaţă se schimbă pentru totdeauna când o întâlneşte pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz jucată de Belén Cuesta, relaţia dintre ei transformându-se într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

* Cinemateca Eforie găzduieşte Festivalul Internaţional de Film Super!, ce are gala de deschidere de la ora 17:00, urmată de proiecţia primului calup al competiţiei internaţională la care adolescenţi din peste 15 ţări şi-au înscris scurtmetrajele. De la ora 19:30 rulează filmele înscrise în competiţie naţională.

* La Cinemateca Union, de la ora 19:00 este proiectată în avanpremieră drama „Napszállta / Apusul” realizată de László Nemes, ce spune povestea unei tinere, interpretată de Juli Jakab, care se maturizează pentru a deveni o femeie puternică şi fără frică în Budapesta dinaintea Primului Război Mondial. Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu realizatorul filmului şi actorul Vlad Ivanov, ce face parte din distribuţia acestuia.

MUZICĂ

* Violoncelistul Andrei Ioniţă, un star pe scene de concert din lume la doar 25 de ani, este solistului concertul de închidere a stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, susţinut de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului britanic Duncan Ward. Programul serii cuprinde: Concertul în la minor pentru violoncel de Robert Schumann şi Simfonia nr. 6 în La de Anton Bruckner.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Conrad van Alphen, având în program: Concertul în sol, pentru orgă, coarde şi timpani de Francis Poulenc şi Simfonia nr. 3, în do, „cu orgă” de Camille Saint-Saens. Solist: Domenico Severin.

* Pianistul Silvan Negruţiu din S.U.A. susţine un recital, de la ora 19:00, la Palatul Cantacuzino – Muzeul Naţional George Enescu. În program: Sarabande din Suita în Re de George Enescu; Sonata în re, op. 10 nr. 3 de Ludwig van Beethoven, Suita a treia pentru pian op. 6 nr. 1 de Constantin Silvestri şi Danzas argentinas op. 2 de Alberto Ginastera.

* Tot de la ora 19:00, Omul cu Şobolani (OCS) susţine un concert în aer liber la Quantic Club.

* La Grădina cu Filme a creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 20:30 dă concert Jurjak.

* La Expirat – Halele Carol, în fiecare seară din acest week-end de la ora 21:00 se desfăşoară Telekom Electronic Beats Festival. În programul primei seri figurează: Karpov not Kasparov, IDER şi HVOB. Programul următoarelor 2 seri îl găsiţi aici.

* De la ora 22:00, la terasa Berăriei H, formația Meet the Greeks vă propune o Seară grecească, iar alături, în Hard Rock Café Claudiu Mirea susţine live performance.

* The Excess Show cu Aleksa Alaska & Utopus începe de la ora 23:00 în Control Club.

ALTE EVENIMENTE

* În grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), ora de la 17:00 începe o Gală a Copilăriei, organizată împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti, în cadrul căreia este lansată antologia „Despre copilărie”, în care apar texte ale elevilor bucureşteni.

* De la ora 17:30, în grădină sediului Ordinului Arhitecţilor din România are loc deschiderea celei de-a 14-a ediţii a evenimentului de week-end Street Delivery 2019Strada Arthur Verona. Detalii, inclusiv întregul său program, găsiţi aici.

* În cadrul Festivalului Opera Copiilor 2019, Opera Comică pentru Copii prezintă, de la ora 18:30, la Sala Mare, ultima premieră a stagiunii curente: spectacolul „Madagascar, a Musical Adventure JR”, adaptare de Jacqueline Bratu, cu şi despre copii, după superproducţia cinematografică „Madagascar”.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită, tot de la ora 18.30, la spectacolul „Pasiune şi iubire” susţinut la Palatul Suţu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) de soprana Arlinda Morava şi actorul Marius Bodochi, acompaniaţi de Bucharest Ladies Cvintet.

* Vernisajul expoziţiei „Îngemănări”, solo show al ceramistului Nicolae Moldovan, are loc, de la ora 19:00 la Galateea Contemporary Art unde poate fi vizitată până pe 11 iulie. Prezintă: Mădălina Mirea, istoric de artă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.