După ce 3 ani n-a făcut nimic pentru combaterea poluarii Primăria Capitalei vrea acum să le ia banii soferilor!

Euro 5 si 6, electrice si hibrid nu plătesc nimic, euro 3 si 4 plătesc iar non euro si euro 1 si 2 nu mai au voie deloc in centru.
Cam asa s-ar putea rezuma ultima variantă a proiectului primarului Capitalei, Gabriela Firea privind introducerea vinietei in Bucuresti.

Irina Zamfirescu de la Active watch spune că măsura poate fi una benefică pentru reducerea poluării dar nu intelege de ce in ultimii 3 ani primăria nu a făcut nimic in acest sens.
Nu s-au realizat benzi unice pentru transportul public, nu s-au construt piste pentru biciclisti, nici parcări iar masinile blochează in continuare trotuarele si carosabilul.

“O astfel de măsură ar trebui să vină după ce s-au incercat multe altele.
Prima si cea mai simplă pentru autoritatea publică ar fi fost, spre exemplu, realizarea benzilor dedicate transportului public. In momentul de fată singurele benzi dedicate transportului public, pe care primăria le numeste asa, insă teoretic nici inainte nu aveam voie să circulăm, sunt acelea pe liniile de tramvai. Altfel nu există nici un metru in plus, de exemplu pentru noua flotă de autobuze cumpărate de autoritatea publică.
Prioritar, atunci când discutăm despre remedierea conditiilor de poluare intr-un oras, este transportul public! Trebuie să-l facem mai atractiv. Nu e suficient să aducem niste masini noi, dacă ele stau in continuare blocate in trafic oamenii nu se vor duce spre acest tip de transport. E nevie ca el să fie mai eficient decât transportul auto individual.
Apoi transportul alternativ. Am văzut că au apărut in Bucuresti multe trotinete electrice. Discutăm despre biciclisti. Adică oamenii care folosesc bicicleta ca mijloc de transport, nu biciclistii de weekend. Din nou, la nivel de infrastructură, acolo unde doar Primăria Capitalei poate să intervină, nu s-a intamplat nimic in Bucuresti.
Am vazut foarte multe nemultumiri cu privire la acest proiect legat de lipsa de parcări. In continuare avem aceleasi probleme in Capitală. Singurele locuri de parcare care au fost cumva făcute de Primăria generală sunt cele trei din fata sediului Primăriei Generale”, a declarat Irina Zamfirescu pentru Bucuresti FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.