Proprietarii de caini sunt obligati sa-si sterilizeze patrupedele, pana la 1 ianuarie 2015

In caz contrar acestia risca amenzi.

Presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, spune ca acest proces este in plina desfasurare, desi numarul cainilor inregistrat este mic, dar se asteapta la o aglomeratie la cabinele veterinare in ultimele luni ale acestui an, informeaza Stirile Bucuresti FM.

Cu toate acestea exista riscul ca multi destinatori de caini sa-si abandoneze animalele din cauza costurile acestor proceduri.

Viorel Andronie precizeaza ca tarifele difera de la un cabinet veterinar la altul si ne spune care sunt pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a intra in legalitate.

In timp ce actiunile medicilor veterinari intampina dificultati, programul gratuit de sterilizare a cainilor fara stapan, al Primariei Capitalei, se deruleaza fara probleme.

Cele 23 de puncte de lucru ale cabinetelor medicale veterinare care au contract cu Asociatia pentru supravegherea si protectia animalelor, sterilizeaza, si microcipeaza gratuit. Adresele si numerele de telefon ale acestor cabinete veterinare pot fi gasite de catre cei interesati pe site-ul www aspa.ro, la sectiunea program de sterilizare gratuita.

Coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu, spune ca in ultimele 3 luni au fost sterilizati peste 1500 de caini cu stapan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.