VIDEO: Drame cu oameni și urși!
Articol de dianamatei, 20 noiembrie 2019, 22:03
În țara în care zicala, „unde-i lege, nu-i tocmeală”, nu mai are nicio relevanță, nerespectarea ei aduce drame.
Drame cu oameni și animale.
În urmă cu câteva zile, pe drumurile…neasfaltate ale patriei, un urs este lovit de o mașină și lăsat acolo.
18 ore animalul agonizează pe șosea și nimeni nu face nimic.
Se așteaptă proceduri. Proceduri care există dar nu le bagă nimeni în seamă.
Sau, dacă nu există, nimeni nu are de gând să le pună pe foi și să le transforme în legi.
„Lasă că merge și așa” a mai făcut o victimă, fie ea și animal.
Avocatul Adrian Cuculis vrea să facă ceva: „Am depus o plângere penală, pentru abuz în serviciu, la Parchetul Militar pentru că jandarmeria avea obliagatia să aibă în dotare tranchilizante. Această incompetență derivă din necunoașterea legii; care există”.
Și mergem mai departe: „Administratorul drumului a semnalizat că pe porțiunea de drum în cauză trec urși? A pus garduri”, se întreabă Cuculis.
Iar tragedia putea fi și mai mare: ar fi putut muri oameni.
„Trăim în România cârtitei, se repetă același lucru la nesfârșit. Avem cazurile Apuseni, Colectiv și Caracal. Și avem și dosarul Revoluției din 1989, pe care nu l-a văzut niciun procuror”, punctează avocatul.
Dramele se întâmplă și cu oameni!
Se moare din cauza ignoranței și a nepăsării.
Se moare că…”merge și așa”.
La Timișoara 3 oameni au murit după o dezinsecție; 2 copii și un adult.
O firmă care cumpără la negru, fără acte, al cărei patron știa de toxicitatea ridicată a substanțelor.
„Aici este ucidere din culpă pentru că vorbim despre două sau mai multe persoane. Deci noi avem o piață neagră și de substanțe toxice și pe urmă merge și omoară oameni. Patronul nu avea nici măcar atestat. Dacă vrem un vinovat este administratorul blocului. El trebuia să facă verificări”.
În toate cazurile acestea nu îl vedem, din păcate, decât pe acarul Păun; doar pe cel implicat direct care poate va merge sau nu la pușcărie.
„La Timișoara vorbim despre autoritățile care au lăsat societatea să funcționeze. Uităm că sunt instituții care au rol de control. De exemplu ISU. Și ISU e vinovat și primăria”, punctează și avocatul Leonard Șerban.
„Din păcate cazul se va închide iar în cazul ursului într-o săptămâna vom uita. Nimeni nu vrea să elaboreze cercetarea”, crede Șerban.
Măsuri legale există. Dar organele abilitate se împiedică în proceduri și nepăsare.
„La noi ideea de a scoate bani este atât de accentuată, putem înțelege oamenii care trec peste orice dar avem autorități de control. Dar trece luna și leafa vine întotdeauna”, conchide și avocatul Leonard Șerban.
Despre lege, cine o încalcă și cine o mai pune în aplicare, am discutat, astăzi, „În Comunitate” cu avocații Adrian Cuculis și Leonard Șerban.