Procesul de îmbătrânire la câini este mult mai rapid decât s-a crezut anterior

Opinia general împărtăşită că un an de viaţă la câine este egal cu şapte ani de viaţă la om este pur şi simplu un mit, relevă ultimele cercetări.

Oamenii de ştiinţă au studiat procesul de îmbătrânire la câini şi au descoperit că acesta este mult mai rapid decât s-a crezut anterior. Observând fenomenul natural de metilare a ADN-ului în peste 100 de câini din rasa Labrador şi comparând rezultatele cu cele de la 300 de oameni, cercetătorii de la Universitatea din California, în Statele Unite, au descoperit că, imediat după ce se naşte un căţeluş, acesta începe să îmbătrânească destul de rapid, astfel încât la vârsta de 3 ani vârsta lui biologică este de 50 de ani.

După această vârstă, însă, procesul de îmbătrânire la câini începe să scadă, iar un labrador de 10 ani este similar unei persoane cu vârsta de 68 de ani. ADN-ul câinilor conţine marcaje care se modifică periodic, pe măsură ce se maturizează celulele organismului, fapt care permite oamenilor de ştiinţă să stabilească vârsta biologică a animalelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.