Poliţia Română continuă acţiunea “Foc de artificii”

Săptămâna aceasta, polițiștii ilfoveni au confiscat aproximativ 250 de kilograme de articole pirotehnice de la o societate comercială din comuna Afumaţi, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Spaţiul în care se comercializau articolele pirotehnice era neautorizat, iar angajatul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru aceste produse, pe care le oferea spre vânzare persoanelor fizice şi juridice.

Si in oraşul Popeşti Leordeni, poliţiştii au depistat în subsolul unui imobil cantitatea de 12 baterii artificii şi 11 cutii de articole pirotehnice de divertisment, deţinute în mod ilegal, fără autorizaţii şi documente de provenienţă.

Întreaga cantitate a fost confiscată, persoana deţinătoare fiind sancţionată contravenţional cu suma de 7.500 de lei, pentru nerespectarea Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.