Manifestări pentru comemorarea eroilor Revoluției!

Update: Agresorul din Piaţa Universităţii este un bărbat de aproximativ 65 de ani.
Potrivit Jandarmeriei Capitalei, el nu are antecedente la adunările publice.

Românii comemorează, zilele acestea, eroii care au murit la revoluţia anticomunistă din decembrie 1989. Astăzi, la 30 de ani de la declanşarea evenimentelor în Bucureşti, au fost depuse coroane de flori la Troiţa din Piaţa Universităţii, unde a avut loc şi un ceremonial militar şi religios.

Zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a aduce un omagiu celor care şi-au sacrificat viaţa în urmă cu 30 de ani. Și preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a stat de vorbă cu oamenii. Au participat, de asemenea, premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă și liderul USR, Dan Barna, împreună cu câţiva parlamentari ai formaţiunii politice.

Manifestările nu au fost lipsite de incidente. Fostul vice prim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, a venit pentru a participa la ceremonie, însă a fost primit cu ostilitate de către oamenii prezenţi în Piața Universității, astfel încât acesta a fost nevoit să se retragă.

Amintim că Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

”Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, menţionează Jandarmeria Capitalei.

La această oră, circulaţia rutieră este restricţionată total pe B-dul Nicolae Bălcescu până la str. Batiştei, sensul de mers către Piaţa Romană. Pe partea cealaltă, dinspre str. Batiştei către Piaţa Universităţii este restricţionată doar banda IV.

Manifestări de comemorare au avut loc şi în cursul dimineţii şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.