Primăria Sectorului lansează licitația pentru Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”!

Astăzi, 31 decembrie, Primăria Sectorului 1, prin Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat, a primit  confirmarea de publicare a anunțului privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție pentru Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”. Termenul de publicare al anunțului, pe Tenders Electronic Daily (TEF) https://simap.ted.europa.eu/ – versiunea online a “Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”,  dedicată achizițiilor publice europene, este de cinci zile.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”, investiție pe care Primăria Sectorului 1 urmează să o dezvolte în nordul Capitalei, va fi una dintre cele mai importante investiții publice din București. Este vorba despre cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria I A. Valoarea estimată a investiției este de 2.405.000.000 lei, adică aproape i jumătate de miliard de euro.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va însemna 100.000 mp construiți. El va dispune de 1.000 de paturi, 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, Spitalul va avea și două heliporturi care vor ușura transportul pacienților în stare gravă.

„Datoria unui primar responsabil este să realizeze investiții în infrastructura medicală și să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite cetățenilor din comunitatea să. De aceea, unul dintre proiectele mele la care țin foarte mult este construcția și ditarea Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare”. Iată că acest proiect, deși frânat în repetate rânduri de către opoziția din Consiliul Local al Sectorului 1, devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În cadrul viitorului spital ce va fi  construit de către Primăria Sectorului 1 pe Șos. București-Târgoviște nr. 10,  urmează a fi fi relocate Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

În context trebuie menționat faptul că și Primăria Capitalei a prezentat, în luna decembrie, proiectul și macheta viitorului Spital Metropolitan. Acesta va fi construit tot în nordul Capitalei, în zona Pipera. Spitalul Metropolitan va însemna o investiție de circa 400 de milioane de euro. Acesteia i se vor adăuga investițiile legate de integrarea Spitalului în zona Pipera. Este vorba despre accesibilizarea cât mai bună a întregii zone. Aceasta presupune construcția de pasaje peste calea ferată la Andronache și Petricani, lărgirea Bulevardului Dimitrie Pompeiu, dar și construcția unei noi artere cu linie de tramvai, Strada Spitalului. În tital, investițiile din zonă se vor ridica la peste 800 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.