Destinatii de vacanta – Tunisia

O viitoare destinatie pentru vacantele tale poate fi  Tunisia. Este cea mai mica tara din Africa de Nord, dar asta nu o face mai putin primitoare decat celelalte.

In Tunisia gasesti dune de nisip saharian, descoperi cultura Africii de Nord, ruine antice pline de istorie si orase exotice.

Destinatia este preferata de turisti datorita preturilor accesibile, a privelistilor, dar si vecinatatii ei cu Marea Mediterana.

Tunisia este unul dintre locurile cu cea mai mare insemnatate istorica din Africa de Nord.

A fost foarte mult timp granarul Romei, iar istoria Emiratelor Arabe a oferit acestei tari unele dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura islamica din regiune.

Strazile inguste sunt pline de magazine si tarabe cu suveniruri, covoare, accesorii si parfumuri. Preturile sunt in mare parte derizorii, dar localnicii sunt renumiti pentru puterea lor de negociere si convingere.

Principalele locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Tunisia:

Impozantul amfiteatru roman El Djem este atractia principala a orasului cu acelasi nume. Aceasta relicva romana, incredibil de bine conservata, este unul dintre cele mai bune exemple de amfiteatre, din punct de vedere arhitectural, amintind de influenta romanilor asupra Africii de Nord.

La Muzeul Bardo, unul dintre cel mai importante obiective turistice ale Tunisiei, vei ramane impresionat de mozaicurile de aici. Adaposteste cea mai de pret colectie de mozaicuri din toata lumea. Cele mai multe dintre piese au fost adunate din situri arheologice de prin imprejurimi. Statui din bronz si marmura ce dateaza din secolele II şi III pot fi admirate si fotografiate.

Daca esti in cautarea unei evadari intr-o plaja exotica cu peisaje perfecte, viziteaza superba insula Djerba.

Principalul oras al insulei, Houmt Souk, are un cartier vechi ce atrage atentia turistilor, datorita caselor albe. Benzile de nisip din afara orasului sunt cele mai populare zone pentru turisti, fiind extrem de curate si frumos impodobite cu palmieri, locuri ideale pentru zilele in care vrei doar sa te relaxezi.

Giganticul desert Sahara ocupa o mare parte din interiorul Tunisiei, iar cel mai frumos colt de desert din intreaga lume se gaseste chiar aici, sub numele de Marele Erg Oriental. Pentru multi, este un loc pentru echitatie cu camile, dar este perfect si pentru a prinde un apus de soare de poveste.

Viziteaza si Sidi Bou Said, satul de pe varful unei stanci – unul dintre cele mai pitoresti sate din Tunisia. Este atractiv datorita aleilor albe si caselor cu ferestre ce au cadre din fier forjat si usi colorate in albastru. Si aici vei gasi foarte multe magazine de suveniruri. Daca doresti un loc linistit in care sa-ti petreci vacanta din Tunisia, Sidi Bou Said este acela. Satul  poate fi parcurs in intregime in doar cateva ore, iar viata de noapte este intensa.

O vizita in Cartagina te va intoarce in timp. Candva rivalul major al Romei, Cartagina a fost cetatea fenicienilor maritimi.

Putine orase antice au intrecut mareata Cartagina in bogatie si prestigiu, dar maretia nu a scutit-o de tragicul destin, pecetluit in “cel mai ciudat dintre toate razboaiele ce au fost purtate vreodata, si anume razboiul purtat de cartaginezi cu poporul roman, sub comanda lui Hannibal.

Cu moschei, madrase si o multe morminte, Kairouan este al patrulea cel mai important oras pentru cei cu credinta musulmana.

Arhitectura araba de aici este compusa din minarete subtiri si cupole voluminoase de o frumusete rara.

Hammamet este o statiune de top a Tunisiei, un loc cu cladiri albe si curate, ce se situeaza langa mare.

Farmecul acestui oras este dat de plajele sale cu nisip alb si fin. Ar putea fi locul perfect de vacanta daca iti doresti un sejur linistit, relaxant si exotic.

Cetatea Manastire Ribat din localitatea Monastir este una dintre cladirile cele mai fotografiate ale Tunisiei. Impozanta cladire cu vedere la port a facut parte dintr-un sir de forturi de coasta.

Ribat este punctul culminant de atractie pentru iubitorii de istorie si cultura.

Situl de la Dougga este asezat langa o locatie rurala si a fost sediul Regatului Numidia, pana la anexarea acestuia de catre Imperiul Roman in anul 46.

Include un teatru datand din anul 168, templul Capitolin si Mausoleul lui Ateban.

Cam acestea sunt cateva dintre principalele atractii ale Tunisiei.

Oriunde alegi sa mergi in vacanta, sa ramai cu amintiri de poveste! Traieste si calatoreste! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.