Firea: Am luat măsuri privind calitatea aerului

Foto: Adriana Baciu

Municipalitatea reacționează după declarațiile ministrului Mediului în cazul poluării aerului din București. Într-un comunicat, primarul general spune că a luat măsuri privind calitatea aerului. Gabriela Firea spune că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zece ani.

Într-un comunicat, Municipalitatea menționează că reţelele independente de măsurare a calităţii aerului nu sunt autorizate/omologate de către Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor. În plus, indicii de calitate la care se face referire ”reprezintă valori momentane înregistrate de către staţiile fixe de monitorizare, prin alte metode de măsurare decât metoda gravimetrică, fiind nevalidate”.

PMB precizează că a luat, în ultimii trei ani, o serie de măsuri cu rezultate concrete pentru combaterea poluării din Bucureşti, printre care se menţionează vinieta Oxigen.

Primăria mai spune că parcul auto al STB a crescut în ultimii 3 ani şi că Municipalitatea şi-a asumat achiziţionarea a 830 de noi mijloace de transport STB, pentru care au fost alocate 474 de milioane de euro din bugetul local şi din fonduri nerambursabile.

Circulă deja în trafic 400 de autobuze noi, 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz vor ajunge la Bucureşti în primăvara acestui an şi vor mai fi achiziţionate 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie, a precizat PMB.

Municipalitatea face referire şi la realizarea de culoare unice – prin separarea căii de rulare pentru cinci dintre liniile de tramvai cu utilizare intensă: 1, 10, 21, 41 şi 32.

O altă măsură amintită este sistemul de management inteligent al traficului.

PMB mai face referire la deblocarea arterelor (ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar care blochează circulaţia ambulanţelor sau maşinilor de pompieri, accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, al mijloacelor de transport public şi al utilajelor de deszăpezire şi de salubrizare).

Primăria aminteşte că a acordat, în perioada 2017-2019, 30.000 de vouchere pentru achiziţionarea de biciclete şi că din 2018 se derulează proiectul privind realizarea a patru trasee de piste de biciclete cu o lungime totală de 48,25 km.

Municipalitatea precizează că a iniţiat proiectul prin care s-au acordat 4.194 dintre cele 5.000 de eco-vouchere de câte 9.000 lei fiecare, disponibile în programul pentru eliminarea din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare.

PMB a amintit şi de proiectul pilot al autobuzului şcolar.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.