Cum ne afectează băuturile carbogazoase dantura
Articol de bucurestifm, 8 ianuarie 2020, 11:20
Băuturile acidulate afectează cel mai mult dantura, distrugând smalţul dinţilor din cauza acidităţii şi a conţinutului ridicat de zahăr, contribuind la formarea cariilor.
Nu numai băuturile răcoritoare dăunează danturii, ci şi toate vinurile spumoase, inclusiv şampania şi Prosecco. Nivelul ph-ului este diferit, în funcţie de soiurile de vinuri, însă cele mai acide sunt cele albe. Potrivit stomatologilor, vinurile rose dulci, precum şi cocktail-urile pe bază de băuturi carbogazoase şi alcool tare, dăunează grav danturii.
Cea mai buna solutie pentru a proteja smalţul dinţilor este renuntarea consumul bauturilor acidulate, însă dacă acest obicei nu poate fi eliminat, există câteva metode de a reduce efectele negative.
Medicii recomandă să bem cu un pai sau să ne clătim gura cu apă între două înghiţituri, pentru a spăla zahărul si acizii din gură.