VIDEO: Medic Laura Davidescu – „O dietă trebuie să fie echilibrată, sănătoasă și prietenoasă cu familia”

Sursa foto: Cosmin Boroiu

Sărbătorile au trecut, dar pentru unii dintre noi nu au lăsat doar amintirile, ci și unele kilograme nedorite în plus. Marius și Alex au fost curioși să afle cum scăpăm corect de ceea ce am luat în greutate, dar mai ales cum să avem un regim alimentar echilibrat și sănătos. Astfel, doctor Laura Davidescu, medic specialist Igienă cu competențe în Nutriție, a fost invitata #BeFM #DeDimineață.

„Porcul are multe grăsimi saturate, iar grăsimile puse în mâncare potențează gustul și atunci mai vrei și iar mai vrei. Contează cantitatea, dar nu este totul. Ideea este că facem lucruri mărunte care ne aduc de la an la an grame în plus. Și apoi ne întrebăm cum scăpăm de ele. Unii se gândesc la cantitate, alții la calorii. Alții spun că rețin apă, alții că nu fac prea mult sport sau că au probleme cu glanda, deși nu s-a stabilit până acum care glandă e vinovată de îngrășare”, explică medicul Laura Davidescu.

Dacă vrei să afli care este una dintre plăcerile alimentare vinovate ale Laurei, cum scăpăm de surplusul de alimente rămas după sărbători, dacă e bine să consumăm lămâie și cum, ce le recomandă matinalilor pentru ora la care se trezesc, ce părere are despre dieta Ducan, ce fructe să mâncăm și de ce, vezi VIDEO.

Laura spune că detox-ul este o chestiune destul de contestată, „dar nu e ceva greșit câtă vreme durează o zi sau două. Poți să te apuci direct de o cură mai drastică, dar vei suferi de foame.”

De la medic specialist Igienă cu competențe în Nutriție aflăm că fasolea devine foarte la modă. De altfel, Laura Davidescu menționează: „2020 este anul leguminoaselor. Bucătăriile tradiționale sunt foarte sănătoase, cu mici excepții. Iar mâncărurile grele sunt ceremoniale, nu se mănâncă în exces ci de 2 sau 3 ori pe an. Când treci pe lângă covrigării și patiserii mi se pare un chin senzorial. 100 gr. de pâine pe zi pentru o persoană de 60-70 de kg. mi se pare suficient. Nu e o diferență mare între pâinea normală sau prăjită, mai ales la o cantitate mică. O dietă trebuie să fie echilibrată, sănătoasă și prietenoasă cu familia. Dacă ai copii și trebuie să le gătești, să iei asta în calcul. Dieta mediteraneană a ieșit în State pe locul întâi. Dacă am reuși, măcar de două ori pe săptămână, să mâncăm pește și fructe de mare ar fi minunat”, punctează Laura.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.