VIDEO: George Piștereanu – „Am început făcând muzică. Am vrut să cânt la Sala Radio”

Actorul George Piștereanu a fost invitatul lui Răzvan Petre de la București FM în emisiunea De 10 X România de vineri, 10 ianuarie 2020.

De profesie actor, George Piștereanu și-a dorit o carieră în lumea muzicală. În copilărie a cântat la Opera Română din București, în Corul de Copii. Și-a dorit să evolueze la Sala Radio, a dat admiterea la un liceu de muzică, însă neavând cunoștințe de teorie muzicală s-a hotărât să devină actor.

„Totul a pornit de când am instalat acele rețele de cartier, acele hub-uri. Mă uitam la extrem de multe filme. Probabil că de acolo s-a instaurat dragostea pentru film”.

George Piștereanu a mărturisit în emisiunea De 10 X România că apreciează cinematografia românească, însă ar fi necesară o reformă „în direcția 2020”.

„Mă refer la temele abordate. Revoluția română a fost un eveniment destul de important care sublinia ce s-a întâmplat înainte cu 40 și ceva de ani. Era și normal la un moment dat pentru că asta face cultura. Cultura dezvoltă, dă noi direcții și arată ceea ce a fost, în termeni generali”.

Filmele în care s-a simțit cel mai bine au fost cele care au durat mai mult de o lună, pentru că a reușit să ofere complexitate personajului. De exemplu, pentru filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” pregătirea a început cu 6 luni înainte.

Însușirea fiecărui rol pe care îl joacă începe cu identificarea personajului în societatea în care trăiește. Pentru serialul „Vlad” a apelat la ajutorul unor prieteni.

„Niște prieteni de-ai mei au prieteni bodyguarzi care păzesc foarte multe cluburi. Automat am mers și m-am uitat cum se comportă, ce poziții adoptă pentru a putea să văd zona asta mai îndeaproape. Evident, cu toții am văzut doctori, bodyguarzi, dar una este să te uiți special la ei, cu un anumit scop”.

George Piștereanu crede că un actor ar trebui să aibă și puțin noroc pe lângă munca pe care o depune.

„O mare actriță spunea: <Dacă nu ai noroc, nu te face actor!> Oricât de talentat ai fi nu o să te vadă nimeni>. Un pic de noroc, extrem de multă muncă. Stăteam la un moment dat și mă gândeam, fără lipsă de modestie, că eu fac așa: Krav Maga, lupte pentru film, tir sportiv, kickbox, sală, sporturi de iarnă, condus defensiv, călărie. Eu trec prin toate lucrurile astea în decurs de un an”.

George PiȘtereanu a jucat în filmele „Înăuntru” (2019), „La Gomera” (2019), „Vlad” (2019), „#Selfie 69” (2016), „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), „Loverboy” (2011), „Eu când vreau să fluier, fluier” (2010), „The Asset” și nu numai.

Emisiunea De 10 X România a fost realizată de București FM și a fost transmisă în toată rețeaua Radio România Regional.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.