Cinema, Muzică şi Expoziţii, evenimente din Bucureşti de astăzi, 14 ianuarie

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc la Cinemateca Eforie:

– de la ora 15:30, la cererea spectatorilor, drama psihologică de război „Pădurea spânzuraţilor”, adaptare după romanul omonim al lui Liviu Rebreanu regizată în 1965 de Liviu Ciulei, care şi joacă în film alături de: Victor Rebengiuc, Ştefan Ciubotăraşu, Ana Széles, Gina Patrichi, Emil Botta, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, György Kovács, András Csiky;

– de la ora 18:30, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, comedia dramatică muzicală de familie „The Sound of Music / Sunetul muzicii”, adaptare după un musical de Howard Lindsay şi Russel Crouse regizată în 1965 de Robert Wise, cu: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Charmian Carr.

 

MUZICĂ

* „IMO Duo”, format din pianista Daria Tudor şi violoncelistul Constantin Borodin, susţine un recital cameral în cadrul Stagiunii de marţi seara, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român. În program: 7 variaţiuni de Ludwig van Beethoven pe tema ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ din opera „Flautul fermecat” de W. A. Mozart; Sonata nr. 1, în mi, op. 38, de Johannes Brahms; Marş funebru din Sonata nr. 2, op. 117, de Gabriel Fauré şi Sonata în re, op. 40, de Dmitri Şostakovici.

* Veress Ábel, pianist din Fonyód şi student la Universitatea „Liszt Ferenc” din Budapesta, care din vara anului 2018 susţine recitaluri de pian în mijlocul Balatonului cu ocazia unor plimbări cu vaporul, dă un recital, de la ora 19:30, la Institutul Balassi, unde interpretează lucrări de: Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Frédéric Chopin şi Dohnányi Ernő. Recitalul este precedat, de la ora 19:00, de vernisajul expoziţiei de fotografii de arhivă din perioada de început a staţiunii Fonyod, de pe malul lacului Balaton înfrăţită cu Borsec.

* Marta Popovici Trio, din care mai fac parte chitariştii Lucas Contreras şi Bogdan Tănase, interpretează compoziţii proprii, muzică braziliană şi cântece din The Great American Songbook, de la ora 20:00, în Green Hours.

* De la ora 21:00 în Control Club puteţi asculta Cosmos în Buzunar, un proiect muzical independent născut în 2016.

 

EXPOZIŢII

* La AnnArt Gallery (Str. Andrei Mureşanu, nr. 1), de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură, desen şi video intitulată „Ekphrasis. La Folia” şi semnată de Constantin Rusu, care susţine şi un performance, împreună cu Mihai Pintenaru – clarinet şi Daria Tofănescu – flaut.

* Tot de la ora 18:00, la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (Şos. Mihai Bravu, nr. 4) are loc vernisajul expoziţiei „Lăuntric” a artistului Constantin Tanislav, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri”. Lucrările, ce pot fi vizionate până pe 3 februarie, sunt prezentate de criticul de artă Radu George Serafim şi de Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice.

* Valeria Tofan deschide expoziţia sa personală de pictură intitulată „Farmecul motivelor şi culorilor ”, la ora 18:00, la Galeria Căminul Artei – parter (Str. Biserica Enei, nr. 16). Prezintă: Amelia Dincă – critic şi istoric de artă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.