Spitalul Bagdasar Arseni a fost amendat cu peste 60 mii de lei

La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari au efectuat, zilele trecute, un control la spitalul Bagdasar Arseni.
Echipa a verificat modul de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spital.
Inspectorii sanitari au constatat faptul că personalul nu a fost instruit la acest capitol.
Normele de conduită profesională privind curățenia erau incomplete și în neconcordanță cu legislația în vigoare.
Au fost constatate nereguli privind spălarea mopurilor folosite la curățenie, iar în depozitul de materiale de curățenie nu exista în stoc dezinfectant de nivel înalt.
Pentru neconformități au fost aplicate 6 amenzi în valoare de 63 mii lei:
1.Societatea comercială a fost amendată cu de 35.000 lei (HG 857/2011, art.30.lit i și art 16, lit f) pentru  nerespectarea procedurilor specifice activității de curățenie, dezinfecție, dezinfecție în unitățile sanitare și lipsa din dotare a produsului biocid utilizat pentru dezinfecția de nivel înalt.
2.Coordonatorul personalului firmei de curățenie a fost amendat cu 20,000 lei ( HG 857/2011, art.34 lit q) pentru nemonitorizarea activității de curățenie și dezinfecție de către personalul cu responsabilități în acest sens .
3.Director de îngrijiri Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni” cu amendă în valoare de 2.000 lei (HG 857/2011, art 33 lit j) pentru  nerespectarea programului propriu de supraveghere, prevenire și control al I.A.A.M., în sensul că nu a adus la cunoștința firmei de curățenie Procedura operațională de curățenie și dezinfecție revizuită în vederea implementării).
4.Medicul epidemiolog  – șef S.P.I.A.A.M., – HG nr.857/2011, art 33 lit j, – în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea programului propriu de supraveghere și control a I.A.A.M.
5.Persoană fizică – îngrijitoare firmă curățenie – HG 857/2011, art 32 lit f, în valoare de 2.000 lei pentru necunoșterea  de către personalul auxiliar sanitar a tehnicilor și procedurilor de curățenie și dezinfecție.
6.Persoană fizică – îngrijitoare firmă curățenie – HG 857/2011, art 32 lit f, în valoare de 2.000 lei pentru necunoșterea  de către personalul auxiliar sanitar a tehnicilor și procedurilor de curățenie și dezinfecție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.