Ministrul mediului așteaptă minuni de la primarii Bucureștiului!

Înaintea ședinței Comitetului pentru deșeuri, ministrul mediului, Costel Alexe, a declarat că așteaptă ca primarul general al Capitalei Gabriela Firea să îi spună ce soluție va găsi pentru a nu intra în procedura de infringement pe gestiunea deșeurilor.

Comisia Europeană a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României pe problema celor trei gropi de gunoi ale Bucureștiului de la Glina, Vidra și Chiajna. Groapa de la Glina este închisă, actualmente, deoarece nu mai are autorizație de mediu. Groapa de la Vidra este în procedură de reautorizare, deoarece a solicitat suplimentarea capacității de depozitare, iar groapa de gunoi de la Chiajna se apropie de 90 din capacitatea de depozitare, a susținut Costel Alexe.

De asemenea, ministrul mediului așteaptă ca primarii celor șase sectoare să îi spună ce soluții au pentru a crește, până la finele acestui an, gradul de colectare selectivă și valorificare a deșeurilor, de la 9%, cât este astăzi în București, la 50%.

La întâlnirea de la Ministerul Mediului pe tema deșeurilor  participă, în afară de primarul general al Capitalei Gabriela Firea și cei șase primari de sectoare, și șefa Agenției pentru Protecția Mediului București, Mihaela Aldea. Doamna Aldea ar putea să-i explice șefului său, ministrul mediului, de ce a reautorizat pe 10 ani depozitul de deșeuri de la Chiajna operat de Iridex, de vreme ce există această procedură de pre-infringement, declanșată de către Comisia Europeană, tocmai în legătură cu gropile de gunoi din jurul Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.