Spumoase sau nu, farsele de 1 aprilie râmân o traditie în lumea întreagă

Există si un clasament întocmit de Muzeul Pacalelilor din San Diego, California.

Locul întâi a fost adjudecat, fără drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a taranilor elvetieni.
Pe locul doi s-a clasat farsa celor de la revista „Sports Illustrated”.
In 1985, relata despre un jucator de baseball, proaspat achizitionat de New York Mets.
Articolul afirma ca respectivul poate arunca mingea cu o viteza de 200 de kilometri la ora, gratie unei tehnici invatate intr-o manastire tibetana.

In 1962, in Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea in alb-negru.
In jurnalul de stiri din 1 aprilie a aparut un expert al postului care i-a anuntat pe telespectatori ca, gratie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color tragand un ciorap de nylon peste ecran.

Urmatorul loc ii revine retelei americane de fast-food Taco Bell care in 1996, a anuntat ca a achizitionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independentei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell.

In 1977, cotidianul britanic „The Guardian” si-a bagat in ceata cititorii.
A publicat un supliment pe sapte pagini dedicat aniversarii a 10 ani de independenta a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

In 1998, lumea stiintifica a fost bulversata de informatia, aparuta intr-o revista serioasa, cum ca statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.

Celebrul lant de restaurante Burger King a cumparat in 1998 o pagina intreaga de publicitate in „USA Today” in care relata despre noul produs: burgerul pentru stangaci, in care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

„Discover Magazine” a anuntat in 1995 ca respectatul biolog Aprile Pazzo a descoperit in Antarctica un animal care vaneaza pinguini forand copci in gheata gratie unor placi termice de pe cap.

In 1976 un astronom britanic a anuntat la radio ca, din pricina unui aliniament nemaiîntâlnit al planetelor, la ora 9.47 atractia gravitationala va fi scazuta, si oricine va putea experimenta o senzatie de plutire daca sare in sus in acel moment. Sute de oameni au sunat sa relateze ca s-au simtit incredibil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.