Cate Blanchett, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia!

Sursa foto: arhiva

Cate Blanchett va fi președintele juriului internaţional al celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, programat în perioada 2 – 12 septembrie.

„În fiecare an aștept cu nerăbdare selecția Veneției care este mereu surprinzătoare și remarcabilă. Veneția este unul dintre cele mai sugestive festivaluri de film din lume, o celebrare a acelui mediu provocator și stimulant care este cinematografia în toate formele sale. Este un privilegiu și o plăcere să fiu președintele juriului ediției din acest an”, a declarat Cate Blanchett, acceptând sarcina.

Decizia a fost luată joi de consiliul de administrație al Bienalei, prezidat de Paolo Baratta, care a acceptat propunerea directorului artistic al sectorului cinematografic, Alberto Barbera.

„Cate Blanchett nu este doar o icoană a cinematografiei contemporane, curtată de cei mai mari regizori din ultimii douăzeci de ani și adorată de telespectatori. Angajamentul său în domeniul artistic, umanitar și în cel al mediului, precum și eforturile depuse pentru apărarea emancipării feminine într-o industrie cinematografică care continuă să se confrunte cu prejudecăți maschiliste, fac ca Blanchett să fie un personaj de referință pentru întreaga societate. Imensul său talent de actriță, combinat cu o inteligență unică și o pasiune sinceră pentru cinema, sunt calitățile ideale ale unui președinte al juriului”, a explicat Alberto Barbera decizia sa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.