Coronavirusul din China din ce în ce mai periculos!

Sursa foto: EPA/WU HONG/Agerpres

Numărul persoanelor care au murit a crescut la 25, iar cel al îmbolnăvirilor a trecut de 600.

Orasul Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, a fost închis aseară.
Cea mai mare parte din transportul din Wuhan a fost suspendat joi dimineaţă, iar oamenilor li s-a spus să nu plece. Şase ore mai târziu, media de stat din oraşul învecinat Huanggang, cu circa 6 milioane de locuitori, au relatat că autorităţile locale au dispus măsuri similare, închizând oraşul. Sălile de divertisment au fost închise, iar locuitorilor li s-a cerut să nu părăsească oraşul decât în situaţii speciale, potrivit media de stat.

Măsurile sunt luate pentru a „elimina în mod eficient răspândirea virusului, pentru a stopa în mod hotărât focarul şi pentru a garanta sănătatea şi siguranţa oamenilor”, se arată în avizul emis de autorităţile din Wuhan.

Deşi secvenţa completă a genomului a fost publicată, originea şi mecanismul de transmitere al noului coronavirus (2019-nCoV), aşa cum este notat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), sunt încă neclare.

Pe baza datelor actuale, perioada de incubaţie a virusului poate fi de până la aproximativ 14 zile. Simptomele noului coronavirus sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

OMS nu a reuşit miercuri să cadă de acord dacă focarul actual de coronavirus din China trebuie sau nu declarat ca fiind o situaţie de urgenţă internaţională, aşa că a decis să continue şi joi şedinţa comitetului său de urgenţă pentru a lua o decizie.

Si în Romania este o situatie specială.
18 muzicieni ai Filarmonicii Banatul din Timişoara vor sta acasă 10 zile, după ce au venit de la un concert în Wuhan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.