Se reiau cursurile în unităţile de învăţământ unde s-a făcut dezinfecţie

Sursa foto: ISUBIF

Update: Cursurile la Grădiniţa ‘Panseluţa’ au fost amânate cu 24 de ore, după ce, în urma dezinfecţiei, în unitate persistă un miros neplăcut, informează Primăria Sectorului 4.

‘Întrucât la Grădiniţa Panseluţa, deşi valorile determinate de măsurătorile ISU se află în parametri normali, încă persistă un miros neplăcut, Primăria Sectorului 4 a decis, în urma consultării Inspectoratului Şcolar, amânarea reluării cursurilor în această unitate de învăţământ cu 24 de ore, pentru a evita posibilul disconfort pe care l-ar putea resimţi preşcolarii şi cadrele didactice.’

Unităţile de învăţământ verificate astăzi sunt Şcoala Gimnazială nr. 133, Şcoala Gimnazială nr. 97, Grădiniţa nr. 4, Grădiniţa ‘Panseluţa’, Grădiniţa ‘Mărţişor’ şi Grădiniţa ‘Dumbrava Minunată’.

 

Toate unităţile de învăţământ unde s-a făcut dezinfecţie vor fi redeschise de mâine. Este vorba despre două școli și patru grădinițe din sectorul 4.

Specialiștii ISU au făcut verificări acolo unde în ultima perioadă s-au efectuat acţiuni de dezinfecţie pentru a vedea dacă elevii pot începe cursurile.

Măsura a fost luată după ce 23 de elevi ai școlii nr. 133 au ajuns la spital cu stări de rău și dureri de cap. În școală se făcuse dezinfecție împotriva gripei. Ulterior, cursurile au fost suspendate pentru trei zile.

Primăria sectorului 4 va trimite luni în toate cele şase unităţi de învăţământ echipaje medicale suplimentare.

Consilierul local Cristian Zărescu a amintit că firmei care a realizat dezinfecţia la unităţile de învăţământ i-a fost reziliat contractul şi a fost realizat un nou contract, cu compania municipală de profil.

Primăria îi invită pe părinţii copiilor afectaţi să se îndrepte în instanţă împotriva firmei care a realizat dezinfecţia fãrã a respecta normele de sãnãtate publicã.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.