Numărul solicitărilor la ambulanţă a crescut cu 20% în ultima săptămână

Managerul Serviciului de Ambulantă Bucuresti Ilfov, Alis Grasu a declarat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.144 solicitări şi recomandă populatiei ca, în caz de viroze, să se adreseze în primul rând medicului de familie.

Alis Grasu a mentionat că, desi persoanele bolnave solicită de fiecare dată si prezenta unui medic, acest lucru nu este posibil.

„Este imposibil. Toată lumea trebuie să înţeleagă că numărul echipajelor de urgenţă cu medic este limitat la nivelul Bucureşti-Ilfov şi în toată ţara, de altfel. Cu toate eforturile pe care le facem ca să suplimentăm numărul de echipaje, nu reuşim ca la toate aceste cazuri cu febră să trimitem medic. În mare parte sunt viroze sezoniere. O parte sunt gripe. Se doreşte în destul de multe situaţii să ne deplasăm cu ambulanţa la spital pentru a se face test rapid de gripă şi acest lucru este foarte greu. De aceea, facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru cazurile cu febră, pentru virozele sezoniere. Să se adreseze în primul rând medicului de familie, pentru a primi tratament adecvat”, a explicat Alis Grasu.

Alis Grasu a mai precizat că în contextul în care în ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 2 mii de apeluri la ambulantă, a fost suplimentat numărul echipajelor.

Managerul SABIF a subliniat importanţa unor măsuri de prevenţie, precum igiena personală, a locuinţei şi a locului de muncă. Totodată, a recomandat o alimentaţie bogată în legume şi fructe, în special citrice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.