Prima doamnă a canotajului românesc, în emisiunea De 10 X România!

Sursa foto: http://www.eualegromania.ro

Elisabeta Lipă va fi invitata lui Răzvan Petre, de la București FM, și a lui Davian Vlad, de la Radio Oltenia Craiova, în ediția specială de vineri a emisiunii De 10 X România.

Prima doamnă a canotajului românesc a început să facă sport încă din fragedă copilărie, iar în ziua în care a descoperit canotajul totul avea să se schimbe cu desăvârșire, atât pentru ea cât și pentru felul în care acest sport era perceput în lume.

De 25 de ori campioana a României, de 8 ori medaliată olimpică, dintre care 5 medalii de aur, și având atestatul de cea mai decorată canotoare din istoria olimpiadelor, Elisabeta Lipă deține recordul de a fi prima femeie din acest sport care a participat la 6 olimpiade și, de asemenea, recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp între 2 medalii olimpice de aur: Los Angeles 1984 și Atena 2004.

În anul 2000, Federația Internațională de Canotaj i-a acordat medalia Thomas Keller, distincție considerată a fi Oscarul canotorilor, pentru merite excepționale aduse canotajului mondial.

Sursa foto: http://www.eualegromania.ro

La data de 1 decembrie 2004, Elisabeta Lipa a devenit prima femeie din România înaintată la gradul de chestor de poliție (echivalent cu cel de general), iar în anul 2008 a fost declarata Cetățean de Onoare al orașului Siret.

Comitetul Olimpic Sportiv Român i-a acordat trofeul „Colanul Olimpic”, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, iar în noiembrie 2015 a fost numită în funcția de ministru al Tineretului și Sportului.

Parafrazând o zicală din fotbal, canotajul este un grup de sporturi nautice care se practică în ambarcațiuni puse în mișcare cu ajutorul vâslelor sau ramelor și la sfârșit câștigă Elisabeta Lipă.

Emisiunea De 10 X România va fi realizată de București FM și Radio Oltenia Craiova și va fi transmisă în toată rețeaua Radio România Regional.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.