Mihai Huștiu (meteorolog și specialist al emisiunii „Vremea ta” – TVR 2): ”Mergem dintr-o extremă în alta”

Mihai Huștiu, meteorolog și specialist al emisiunii „Vremea ta” (TVR 2, în fiecare zi, de la 19.35), a fost invitatul matinalului #BeFm #DeDimineata cu Marius Stoica și Alex Minculescu. Într-o perioadă în care vremea pare că se schimbă radical, matinaliștii au vrut să afle ce vremuri ne așteaptă din punct de vedere meteorologic.

Mihai Huștiu explică: ”Acum avem parte de o tendință. În februarie am avut recorduri la nivel național. La fel s-a întâmplat și în 2018 și 1019, mai ales în 2016 când am avut 26 de grade la jumătatea lui februarie. Tendința generală de încalzire a climei se vede în date statistice. Este clar că se întâmpla ceva. S-ar putea, dat fiind deficitul de precipitații, ca încălzirea să fie importantă încă din primăvară și e posibil ca la vară să avem temeperaturi mari.”

Dacă vrei să afli cum va fi vremea săptămâna aceasta, ce temperaturi preconizează meteorologul pentru vara lui 2020, cum explică ce se întâmplă și la nivel global, vezi VIDEO!

”După jumătatea lui februarie, probabil că vor fi temperaturi peste 10 grade. Și eu îmi doresc să avem un martie cu multe precipitații, că în agricultură e gravă situația. Solul e usact, nu e umezit suficient. Sper ca în martie să vina iarna în România, dar estimările nu arată acest lucru. Avem deficit de precipitații și temperaturi mai mari decât cele normale. Mergem dintr-o extremă în alta. Sunt și situații de excepție, dar foarte repede intrăm în regim deficitar. Iar acesta se asociază și cu temperaturi foarte ridicate. Temperatura a crescut cu mai bine de un grad în România și la nivel global”, punctează Mihai Huștiu.

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.