Pisica Pătrată la Institutul Cervantes!

Sursa foto: Cristina Toma

Luni seară, la Institutul Cervantes din București, români și spanioli s-au întâlnit pentru a inaugura un ambient nou în care trei lucrări, picturi murale în stilul art street, semnate de Alexandru Ciobotaru care semnează ca Pisica Pătrată, vor însufleți pereții Institutului Cervantes.

Prima, plasată chiar în sala de la intrarea institutului, ne amintește de Picasso dar și de motive pe care le găsim în arta populară românească.

Celelalte lucrări aflate în alte încăperi, pur și simplu te trimit cu gândul la vacanță dar și la tărâmuri exotice.

Sursa foto: Cristina Toma

Pentru a le crea și a se hotărî asupra motivelor folosite, Alexandru Ciubotaru s-a documentat și a căutat ceva care să fie ca o punte între arta spaniolă și cea românească.

În aceste lucrări, artistul a încercat să redea dar să și alăture simboluri și personaje care să exprime o gamă cât mai largă de sentimente, de la bucurie, speranță și până la mânie și ură.

În același timp, din câte a declarat pentru București FM, el a dorit să nu fie ceva foarte-foarte descriptiv, deoarece acestea fiind lucrări de for public pot avea tendința să plictisească foarte repede ochiul privitorului care le vede de mai multe ori. De aceea, Alexandru Cuibotaru își dorește ca de fiecare dată cei care frecventează Institutut Cervantes să descopere câte ceva nou.

Noul director al Intitutului Cervantes, Jorge Jimenez-Zumalacárregui a precizat că întreaga echipă a Institutului și-a dorit ceva care să arate legătura strânsă dintre cultura română și spaniolă, ceea ce lui Alexandru Ciubotaru i-a reușit foarte bine. În același timp, el a subliniat că această legătură a devenit mult mai puternică în ultimii ani, dat fiind că în Spania trăiesc în prezent 1 milion de români.

Toate cele trei lucrări pot fi admirate în interiorul Institutului Cervantes care în această perioadă îi așteaptă pe bucureșteni atât să învețe limba spaniolă, cât și la alte evenimente culturale.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.