Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 februarie

CINEMA

* Două filme sunt proiectate la cererea spectatorilor la Cinemateca Eforie:

– de la ora 18:00, „Cumpăna” film poliţist regizat în 1979 de Cristiana Nicolae, cu: Ernest Maftei, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ioana Pavelescu;

– de la ora 19:30, „Psycho”, thriller-horror, adaptare după romanul omonim al lui Robert Bloch regizată în 1960 de Alfred Hitchcock, cu: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin, Martin Balsam.

* Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” găzduieşte, de la ora 20:00, la Sala Mare proiecţia de gală a variantei restaurate în format digital 4K a filmului „Balanţa”, co-producţie româno-franceză regizată de Lucian Pintilie ce a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes, şi care prezintă povestea unei tinere profesoare şi a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă faţă ultimelor zile ale comunismului şi luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Din distribuţie fac parte: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Dorel Vişan, Mariana Mihuţ, Gheorghe Visu, Magda Catone, Dorina Lazăr, Florin Călinescu. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni şi a fost realizat cu sprijinul şi consultanţa directorului de imagine Florin Mihăilescu, care va fi prezent la eveniment alături de alţi apropiaţi ai marelui regizor şi actori din distribuţie.

MUZICĂ

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul de pian susţinut de Ana Antonia Tudose, care interpretează: Preludiu şi Fugă în La bemol din Clavecinul bine temperat (caietul nr. 1) de J. S. Bach; Studiu transcendental nr. 8 – „Wilde Jagd” şi Mephisto vals de Franz Liszt; Sonata în Do, op. 2, nr. 3 de Ludwig van Beethoven; Andante spianato şi Marea poloneză de Frédéric Chopin.

* Mats Eilertsen Trio susţine un concert, de la ora 19:00, la Sala „Elvire Popesco” a Institutului Francez, în cadrul celui de-al 6-lea sezon organizat de Jazz Fan Rising, prima asociaţie privată a fanilor de jazz din România.

* Trupa NoruNegru dă concert în Control Club, de la ora 21:00.

* Carla’s Dreams vă invită la super concertul pe care-l susţine, de la ora 21:15, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.