Destinaţii de vacanţă – Dubai

O viitoare destinaţie pentru călătoriile tale poate fi şi Dubai. Orașul Aurului, cum este supranumit, este destinaţia care îţi va aduce distracţie, relaxare, sesiuni de shopping, cultură, istorie şi vizite la obiective turistice impresionante.

Atracţia turistică Burj Khalifa, cunoscută ca Burj Dubai, înainte de inaugurare, este cea mai înaltă clădire din lume.

Burj Khalifa a fost inaugurat in 2010, are 828 de metri, 163 de etaje şi 300 de camere. Restaurantul se află la o înălţime de 442 de metri. Preţul de intrare la Burj Kalifa poate fi de aproximativ 32 de euro pentru o oră şi jumătate.

Burj Khalifa se vizitează cel mai bine seara, când vei avea lumina perfectă pentru cele mai reuşite poze.

Nu rata Fântâna din Dubai – una dintre cele mai importante obiective turistice. Apa este propulsată până la 150 de metri inaltime. Fiecare jet de apă este colorat şi iluminat şi se mişcă în funcţie de temele muzicale.

Al patrulea cel mai înalt hotel din lume, Burj al-Arab este cel mai spectaculos şi unul dintre cele mai scumpe. Este o altă atracţie renumită a Dubaiului. Clădirea a costat 1 miliard de dolari şi a fost definitivată în doar 5 ani.

Deşertul Dubai este o altă atracţie pe care ar trebui să o vizitezi, aşa cum este şi una dintre cele mai mari insule artificiale create vreodată şi singura în formă de palmier, Palm Jumeirah.

La Moscheea Sheikh Zayed si la hotelul Emirates Palace poţi ajunge foarte uşor. Moscheea reprezintă una dintre cele mai mari moschei din lume. Aici pot intra aproximativ 40.000 de oameni.

Al Fahidi este un cartier istoric din Burj Dubai, unul dintre cele mai vechi cartiere din oraş. Cartierul are multe străduţe, muzee, cafenele, ateliere şi galerii.

Dacă ajungi în Dubai în luna martie, ai Dubai World Cup – un eveniment organizat anual, la care se întrec cei mai frumoşi şi deosebiţi cai din lume.

Festivalul de Shopping este organizat anual şi adună peste două milioane de vizitatori, care vin special pentru acest eveniment. Ai de unde să faci cumpărături, pentru că sunt cel puţin şapte mall-uri, printre care şi City Center Shopping Mall – cel mai mare dintre ele.

Dubai Mall are peste 1200 de magazine si 150 de restaurante. Vizitează şi cel mai spectaculos aquarium din lume – Aquarium and Underwater Zoo.

Dacă vrei să faci cumpărături pe toată perioada anului, în Dubai, poţi merge la Outlet Village, unde ai parte de cele mai mari reduceri pentru cele mai noi articole vestimentare de la producători de top din întreaga lume. Are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Poţi face o vizita şi la Muzeul din Dubai, găzduit în Fortul Al-Fahidi, construit în 1787 pentru a apăra Dubai Creek. În istoria sa, fortul a servit ca reședință pentru familia conducătoare, un loc de guvernământ, garnizoană și închisoare. Refăcut în anii 1971 şi 1995, este, acum, muzeul premier al orașului.

Are săli de expunere cu exponate și diorame, și artefacte din mormintele vechi de până la 4.000 de ani.

Dubai este cel mai luxos şi cel mai căutat oras din lume, pe bună dreptate. Clima oraşului este tropicală şi deşertică. Asta înseamnă că are puţine precipitaţii, iar temperaturile sunt cuprinse între 16 si 48 grade Celsius.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Dubai este între lunile octombrie şi aprilie. Tot în această perioadă au loc evenimente interesante, cum ar fi Dubai Shooping Festival sau Dubai Summer Surprise.

Vara, temperaturile sunt ceva mai ridicate faţă de perioada aprilie-octombrie, dar poţi vizita Dubai în orice lună din an. Pe timp de vară, preţurile sunt mai avantajoase, în comparaţie cu restul sezoanelor.

Pentru a ajunge în Dubai, avionul reprezintă cea mai bună metodă. Durata călătoriei este de 5 ore, dacă alegi să pleci din Bucureşti.

În Dubai, cel mai eficient mijloc de transport, este metroul. Reţeaua are o lungime de 70 de km şi este cea mai lungă linie de metrou automată din lume.

O vizită în Dubai, va fi o aventură care te va impresiona, însă, oriunde ai alege să mergi în vacanţă, să rămâi cu amintiri de poveste! Trăieşte şi călătoreşte! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.