PUZ-ul coordonator al Sectorului 5 propune apariția unui nou cartier, Antiaeriană!

arhiva

Astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, va avea loc dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Coordonator al Sectorului 5.

Documentul urbanistic, propune închiderea inelului median, care să traverseze zona de sud a sectorului, prin construirea unei artere de circulație ce va face legătura între Strada Brașov și Strada Luică.

De asemenea, pe o suprafață de 110 hectare situată în zona Antiaeriană, se propune construirea unui nou cartier rezidențial cu multiple funcțiuni.

Astfel, se propune construirea a peste 14.000 de unități locative, a unei maternități, a unei săli polivalente, cu o capacitate de 15.000 de locuri, a unui bazin olimpic de înot și a unui muzeu. Proiectul de PUZ coordonator al Sectorului 5 mai prevede și construirea a 4 școli și a 6 grădinițe, a unui centru administrativ. Noul cartier rezidențial Antiaeriană ar mai urma să dispună de spații comerciale, spații verzi, de o piață precum și de o zonă pietonală.

Documentul urbanistic mai propune reconfigurarea tramei stradele, a circuitelor auto și pietonale la nivel local, respectiv conexiunea cu localitățile limitrofe Bragadiru, Măgurele și Jilava.

Nu în ultimul rând, PUZ-ul coordonator Sector 5 prevede ca terenul aflat în proximitatea Casei Oamenilor de Știință, pe Calea 13 Septembrie, în apropiere de Piața Constituției, unde acum se află un maidan plin de vegetație spontană și gunoi, să se transforme într-un spațiu cultural deschis activităților educaționale și artistice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.